Üniversitelilerden Şehit Çocuklarının Yüzünü Güldüren Proje

İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrencileri ‘Bir Dilek Bir İstek’ projesi kapsamında önce Van ve Yozgat’taki minik öğrencilerin, sonra Adıyaman’daki şehit çocuklarının son olarak da İstanbul Esenyurt’taki yetim çocukların yüzlerini güldürdü. Üniversitelilerin bir sonraki hedefi ise demir parmaklıklar ardındaki çocuklara ana sınıfı hediye etmek.

Üniversitelilerden Şehit Çocuklarının Yüzünü Güldüren Proje
İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğrencileri tarafından bu sene hayata geçirilen ve küçük dokunuşlarla büyük kalpler kazanmayı hedefleyen ‘Bir Dilek Bir İstek’ projesi çocukların yüzlerini güldürüyor. 4 öğrencinin fikir birliği ile başlayan proje şu anda 120 gönüllü öğrenciye ulaşmış durumda. İlk etapta üniversitenin bulunduğu konum itibariyle Esenyurt bölgesindeki ilköğretim ve ortaöğretim çağında yer alan yetim çocuklara yardımı amaç edinen öğrenciler, gönüllü sayıları ve bağışlar arttıkça Türkiye genelinde yardıma ihtiyacı olan minik öğrencilere ve şehit çocuklarına yardımlar göndermeye başladı.

Alışveriş merkezlerinde stantlar açarak, burada bağış için hediyelik eşyalar satan öğrenciler elde ettikleri para ile ayakkabı, oyuncak, mont, defter, kitap gibi çocukların ihtiyaç duyabileceği ürünleri satın alıp, ailelere ulaştırıyor.

‘’BU PROJE ÖĞRENCİLERİMİZİN DAYANIŞMASININ ÜRÜNÜDÜR’’

Proje kapsamında Esenyurt’taki ailelere yardım ulaştıran öğrencilerin son iki ev ziyaretine İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat da eşlik etti. Öğrencilerinin böyle bir sosyal sorumluluk projesinin içinde olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bayat, ‘’Öğrencilerimiz ilk başta Esenyurt bölgesinde bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara nasıl yardımcı olabileceklerini düşündüler. Bu fikir tüm öğrencilerimiz tarafından da destek gördü ve büyüyerek Türkiye çapında bir proje haline geldi. Öğrencilerimiz sadece Esenyurt’ta değil ülkemizin çeşitli illerine giderek oralardaki ihtiyaç sahiplerine de yardımcı olmaya başladı.

Bu proje tamamen öğrencilerin kendi arasındaki dayanışmanın sonucunda ortaya çıktı. Bugün öğrencilerimize Van’dan, Adıyaman’dan, Ağrı’dan her yeden talep geliyor. Esenyurt’ta yardım yapılan aileler ise yetim ve şehit çocuklarının olduğu aileler’’ dedi.

ESENYURT’TA 275 AİLEYE DESTEK

Yardım için alınan tüm ürünlerin herhangi bir maddi destek yoluyla değil öğrencilerin emeklerinin karşılığında elde edildiğini dile getiren Prof. Dr. Bayat, ‘’Öğrencilerimiz kendi kazandıkları paralar ile bu yardımları yaptıkları için bu proje çok özgün. Bu açıdan öğrencilerimizi kutluyorum ve derslerinden kalan zamanlarda bu tür etkinliklerde bulundukları için projenin ayrı bir kıymeti olduğunu düşünüyorum. Esenyurt çevresindeki 275 evi ziyaret ederek bu yardımları ailelere ulaştırıyorlar bunlardan bir tanesine de bugün ben eşlik ettim’’ ifadelerinde bulundu.

SIRADA CEZAEVLERİNDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN ANAOKULU VAR

Projenin ortaya çıkmasında etkili olan 4 öğrenciden Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa İpek ‘Bir Dilek Bir İstek’ kapsamında gerçekleştirdikleri 4 projeyi şu şekilde anlattı: ‘’İlkini Van’ın Muradiye ilçesindeki bir köy okulunda okuyan 53 öğrenciye yardımlar götürerek gerçekleştirdik. İkinci olarak Yozgat’ın Yukarı Sarıkaya köyündeki köy okulunda okuyan 40 öğrencimize hediyelerimizi gönderdik. Üçüncü projemizde ise Adıyaman’daki şehit ailelerinin çocuklarına hediye çekleri gönderdik. Son olarak ise Esenyurt bölgesinde bulunan 275 çocuğumuza bugün olduğu gibi hediyelerimizi takdim ediyoruz’’ dedi.

‘Bir Dilek Bir İstek’ projesinin beşinci ayağını da hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten İpek, ‘’Bundan sonraki projemiz ise dezavantajlı grupların içinde yer alan kadın cezaevlerindeki çocukları kapsayacak. Oradaki çocuklara bir ana sınıfı oluşturmak istiyoruz bunun için de çalışmalara başladık’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: İHA