Süleymanpaşalılar Orhan Gencebay Keyfini Ahırkapı Roman Orkestrası İle Yaşadı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Ramazan ayına özel altı konserden oluşan ’Süleymanpaşa Ustaları Ağırlıyor’ konserlerinin ilkini, Ahırkapı Roman Orkestrası’nın Orhan Gencebay Şarkıları konseri ile gerçekleştirdi.

Süleymanpaşalılar Orhan Gencebay Keyfini Ahırkapı Roman Orkestrası İle Yaşadı
Sahil dolgu alanı amfi tiyatroda gerçekleşen konsere, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile eşi Belgin Eşkinat, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu ve çok sayıda müziksever gelerek Orhan Gencebay şarkılarını dinleme keyfini yaşadı.

ORHAN GENCEBAY’IN 9 ESERİ SESLENDİRİLDİ

Burhan Şeşen’in sunuculuğunu üstlendiği gecede, Ahırkapı Roman Orkestrası, Orhan Gencebay’ın Korkulu Rüyam, Dil Yarası, Dilenci, Akşam Güneşi, Bir Teselli Ver, Gitti de Gitti, Batsın Bu Dünya, Kaderimin Oyunu ve Gönül eserlerini seslendirirken, gecenin finali vatandaşların isteği üzerine Trakya Havası eşliğinde yapıldı.

"BU GÜZEL GECE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gecenin sonunda Ahırkapı Roman Orkestrası solistine çiçek takdim eden Başkan Eşkinat, "Olağanüstü bir kabiliyet, olağanüstü bir ses. Ama hepsinden de öte çok çok çalışmak. İşte Orhan Gencebay böyle usta oldu. Onun için çok çalışmak lazım. Bazıları öyle gelip geçiyor ama bazıları yüreklere kazınıyor. Dillerden dile, nesillerden nesillere geçiyor. İşte Orhan Gencebay böyle bir baba. Süleymanpaşalılar için 6 serilik bir ustalara saygı konseri hazırladık. Bu akşamki ilk konuklarımız Ahırkapı Roman Orkestrası oldu. Bu güzel gece için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

"KATİL HASAN TEKİRDAĞ’IN SİMGESİ"

Ahırkapı Roman Orkestrası’nda Tekirdağlı dünyaca ünlü klarnet virtüözü Katil Hasan’ın yeğeninin de olduğunu öğrenen Başkan Eşkinat, "Katil Hasan Tekirdağ’ın simgesi. Sanatıyla, beyefendiliğiyle, yaşamı ile Süleymanpaşa’nın örnek vatandaşlarından biri. Onun için belediye meclisimiz şöyle bir karar aldı. Biz Katil Hasan’ın namıyla büyük bir heykelini Türkiye’nin en büyük heykeltıraşına yaptırıyoruz. Önümüzdeki aylarda da Tekirdağlılara sunacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA