PKK'nın Pınarcık Katliamı Unutulmuyor

Terör örgütü PKK’nın Pınarcık katliamında 17 yakınını kaybeden Şehmuz Yavuz, katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını, olayın acısını ilk gün gibi yüreklerinde taşıdıklarını söyledi.

PKK'nın Pınarcık Katliamı Unutulmuyor
Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 20 Haziran 1987 tarihinde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 sivil hayatını kaybetmişti. Tarihe ‘Pınarcık Katliamı’ olarak geçen saldırı aradan geçen 29 yıla rağmen unutulmadı.

“TÜM AİLEMİ SALDIRIDA KAYBETTİM”

Katliamın yıl dönümü nedeniyle Mardin’in Ömerli ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Pınarcık köyüne giden İHA muhabirine konuşan Şehmuz Yavuz (76), tüm ailesini saldırıda kaybettiğini söyledi.

Eşi ve bir çocuğu başta olmak üzere ailesinden 17 kişinin katledildiğini hatırlatan Yavuz, devletin kendilerine gerekli desteği vermediği iddiasında bulundu.

“O ACIYI YÜREĞİMDE SAKLIYORUM”

Katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını, olayın acısını ilk gün gibi yüreklerinde taşıdıklarını söyleyen Yavuz, olayın yaşandığı günü şöyle anlattı:

“PKK’lı teröristler köyümüze 3 yönden saldırdılar. Biz de onlara karşı koyduk. Fakat cephanemiz bitti. Ardından köye giren teröristler aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 kişiyi öldürdü. Aradan geçen 29 yıla rağmen bu acıyı yüreğimde saklıyorum, saklamaya da devam edeceğim”.

“BEBEK VE ÇOCUKLARIN SUÇU NEYDİ?”

Köylerinde yaşanan katliamın acısının tarifi imkansız olduğunu dile getiren Yavuz, “Bizim dinimizde bu gibi katliamların yeri yoktur. Bizim dinimizde suçsuz yere bir kişiyi öldürmek tüm alemi öldürmek gibidir. Şimdi bizim suçumuz neydi, ya o çocukların ve bebeklerin suçu neydi? Çok yazık, bu nasıl bir vicdansızlıktır? Eğer vicdanları olsaydı zaten bu katliamı yapmazlardı. Allah tanımazlar bunlar. İsteğimiz bu gibi katliamlar artık yaşanmasın” dedi.

“DEVLET BİZİ SAHİPSİZ BIRAKTI"

Devletin kendilerine yardımda bulunmadığını iddia eden Yavuz, sahipsiz kaldıklarını dile getirdi. Yavuz, “Devlet ne bize tazminat verdi ne de çocuklarımızı işe soktu. Ankara’ya defalarca dilekçe yazmamıza rağmen kapsam dışı diyorlar. Bu kapsam dışı da neyin nesi, bunlar şehit değil mi? Terör mağduru diyorlar, her halde bunlar terör mağduru değil. Neden bunları terör mağdurundan saymıyorlar?” diye konuştu.

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyüne 20 Haziran 1987’de basan silahlı PKK’lı teröristler aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 kişiyi katletmiş ve ardından evleri ateşe vermişti. 6 aylık bebeklere dahi kurşun sıkan PKK’lı teröristler, köydeki hayvanları bile ateşe vermişti. Saldırı tarihe ‘Pınarcık Katliamı’ olarak geçmişti.
Kaynak: İHA