Pınarcık Katliamı Unutulmuyor

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen çoğunluğu çocuk 30 kişinin yakınlarının yaşadığı acı dinmiyor Katliamda eşi ve 5 çocuğunu kaybeden Yavuz: 'Bu unutulmaz acı bir olaydır, ölene kadar unutmayacağız'.

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 29 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 8'i kadın 30 kişi unutulmadı.

Pınarcık köyünde 20 Haziran 1987'de gerçekleştirilen terör saldırısında yakınlarını kaybedenlerin yaşadığı acı, aradan geçen uzun süreye rağmen ilk günkü tazeliğini koruyor. Katliamın 29. yılında mezarlığı ziyaret eden köylüler, yakınları için dua etti.

Saldırıda eşi, 5 çocuğu, 2 kardeşi ve yeğenlerini kaybeden emekli köy korucusu Şeyhmus Yavuz (76), 20 Haziran 1987 akşamı teröristlerin 3 koldan köye saldırdığını söyledi.

O tarihte kendinin de korucu olduğunu ve mevzide teröristlerle çatıştığını anlatan 'Mermimiz tükenince köyün içine girdiler. Eşim ile çocuklarımın da arasında yer aldığı 30 kişi şehit oldu.' dedi.

Terör saldırılarının son bulmasını ve benzer katliamların yaşanmamasını isteyen Yavuz, şöyle devam etti:

'Çoluk, çocuk ve hayvan ne varsa yakıp yıktılar. Girdikleri evleri ateşe verdiler. Hayvanları bile yaktılar hatta tavukların civcivlerini bile öldürdüler. Biz katliam istemiyoruz. Analar ağlamasın, yeter günahtır. Bizim dinimizde bir kişiyi öldüren sanki kainatı öldürmüş gibidir. Vicdanı olan bu katliamı yapmaz, Allah'ı tanımıyorlar. Bu unutulmaz acı bir olaydır, ölene kadar unutmayacağız.'

Yavuz, şehit yakınlarına sağlanan desteklerden yararlanamadıklarına işaret ederek bunun için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA