Manisa'daki Genç Kız Cinayeti

Kaybolduktan 3 gün sonra cesedi bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi Cinayetle ilgili genç kızın eski erkek arkadaşının da arandığı belirtildi.

Manisa'nın Demirci ilçesinde kaybolduktan 3 gün sonra cesedi ormanlık alanda bulunan 17 yaşındaki genç kızın cenazesi toprağa verildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen genç kızın cenazesi, Demirci ilçesine bağlı Hüdük Mahalle Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köydeki mezarlıkta defnedildi.

Cinayetle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün baba M.B. ve ağabey A.B'nin tutuklanmasının ardından, genç kızın eski erkek arkadaşı F.Y'nin de arandığı ifade edildi.

Olaya ilişkin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Cansel B'nin amca kızı Neşe B, olayın birkaç ay önce Cansel'in eski sevgilisi F.Y ile kaçmasıyla başladığını söyledi.

Ailesinin bu ilişkiyi onaylamaması nedeniyle kaçan Cansel'in yaşının küçük olması nedeniyle eve geri döndüğünü anlatan Neşe B, 'Cansel onu çok seviyordu. Ailesi Cansel'i F.Y'den vazgeçirmeye çalıştı. Fakat vazgeçmedi, onunla evlenmek istediğini söylüyordu. Telefonunu elinden aldılar.' dedi.

F.Y'nin köye gelerek görüşmeye devam ettiği Cansel'e kıskançlık nedeniyle şiddet uyguladığını ileri süren Neşe B, tutuklu bulunan baba ve ağabeyinin cinayeti işlediklerine ihtimal vermediğini belirterek, şöyle konuştu:

'Annesinin dengesi kaçtı. Kaybolduğu gün jandarmayı çağırdık. Hepimiz birlikte ifade verdik. O gün eski sevgilisini çağırdık. Cansel'in annesi, F.Y'ye 'kızımı kaçırdıysan geri getir, sana kızımı vereceğim' dedi. F.Y de gelerek jandarmaya ifadesini verdi. Kendisiyle alakası olmadığını söyledi. Herkes ifadesini verdikten sonra, eşimizi dostumuzu aradık. Belki korkudan saklanıyordur diye. Sonra derede ceset bulunmuş dediler. Babası ve ağabeyi gittiler, ağabeyi koşa koşa eve geldi, 'Cansel'i öldürüp atmışlar' dedi.'

Cansel B'nin cesedini dere kenarında bulan Bekteş Sarıtaş ise her gün aynı yolu takip ederek tarlasına gittiğini, 17 Haziran'da tarladan döndüğü sırada cesedi görüp jandarmaya haber verdiğini söyledi.

- Olay

Demirci ilçesinde ortadan kaybolan Cansel B'nin cesedi, 3 gün sonra ormanlık alanda bulunmuştu. Ceset üzerinde yapılan incelemede, genç kızın boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlenmişti.

Demirci Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, baba, anne, ağabey ve amcasının kızı gözaltına alınmış, baba M.B. (58) ve ağabey A.B. (31), tutuklanmıştı.
Kaynak: AA