Keçiören'de İftar Sofrası Bu Kez Sancaktepe'de Kuruldu

Keçiören Belediyesi’nin iftar sofrası bu defa Sancaktepe Mahallesi sakinlerini aynı sofra etrafında buluşturdu.

Keçiören'de İftar Sofrası Bu Kez Sancaktepe'de Kuruldu
Mahalle iftarı programına eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek ile mahalle muhtarları da katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan programda konuşan Cemil Çiçek, “İnşallah huzur ve kardeşlik içerisinde Kadir Gecesi’ne ve bayrama erişiriz” dedi.

PAYLAŞALIM, DUA EDELİM

Türklerin Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya ayak bastığı 1071 tarihinden bugüne vatan için hayatını feda eden bütün şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyen Çiçek, “Muhteşem bir kültürü, tertemiz bir medeniyeti ramazandan aldığımız feyz ile inşa ettik. Müslüman olmanın bir sorumluluğu vardır. Ailemize, komşularımıza, milletimize ve tüm Müslümanlara olan sorumluluklarımızı yerine getirelim, paylaşalım ve birbirimize dua edelim” diye konuştu.

Çiçek, gecesini gündüzüne katarak çalışan ve Keçiören’e çok önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Ak’a da teşekkür etti.

Başkan Mustafa Ak ise, bereket, mağfiret, kurtuluş, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da mahalle iftarlarının gencinden yaşlısına bütün komşuları ve dostları aynı sofra etrafında bir araya getirdiğine dikkat çekerek, “Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin. Bir önceki Ramazan’da aramızda olup da bu sene aramızda olmayan başta vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz olmak üzere bütün kaybettiklerimize Cenab-ı Allah rahmet eylesin, geride kalanlara da sabır diliyorum” dedi.

BİRBİRİMİZE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Paylaşmanın ön plana çıktığı bu mübarek ayda herkesi komşularına ve akrabalarına yardım etmeye çağıran Başkan Ak, “Dinimiz bu sorumluluğu bize yüklüyor. Herkesin birbirine karşı sorumluluğu var. Sofralarımızdan fakirleri ve misafirleri eksik etmeyelim” mesajını verdi. Mustafa Ak, Türkiye’nin terör örgütü PKK, onun uzantıları ve destekçileriyle yoğun bir mücadele içinde olduğunu hatırlatarak, “Güvenlik güçlerimize, polisimize, askerimize dua edelim. Terörün de kökü kazınacak inşallah” diye konuştu.

Sancaktepe Mahallesi’ndeki yapılaşma çalışmalarına da değinen Başkan Ak, altyapı sorununu en kısa zamanda çözüleceği müjdesini de verdi. İftar programı yemeğinin ardından hep birlikte edilen dua ile sona erdi.
Kaynak: İHA