İnegöl'de Motosikletlere Sıkı Denetim

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, yaz ayları ile birlikte trafiğe çıkan ve özellikle akşam saatlerinde trafiği tehlikeye düşüren, abartı egzoz sesleri ile vatandaşlara rahatsızlık veren motosikletlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Belediye kavşağında yapılan uygulamalarda, kurallara uymayan motosiklet sürücülerine ceza yağdı.

İnegöl'de Motosikletlere Sıkı Denetim
Son günlerde sayıları artan, yüksek ses çıkaran, hız yaparak trafiği tehlikeye düşüren motosiklet ve otomobil sürücüleri ile ilgili artan ihbarlar üzerine İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Havaların ısınması ile birlikte İnegöl’ün vazgeçilmez ulaşım aracı olan motosikletlerin piyasaya çıkması ile olası kazaların önüne geçebilmek, can ve mal kayıplarını önlemek için alarma geçen emniyet ekipleri, sürücülere yönelik kapsamlı uygulamalar yapıyor.

MOTOSİKLETLERE YAKIN MARKAJ

Gün içerisinde ve iftardan sonra özellikle şehir merkezinde uygulamalar yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

TRAFİKTEN MEN

Ehliyetten, sürücünün kaskına kadar kontrol eden trafik ekipleri, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyor. Ekipler, özellikle meydana gelebilecek kazalara yönelik motosikletler üzerinde titizlikle dururken, son günlerde ciddi oranda artış gösteren motosiklet hırsızlığının da önüne geçmeyi hedefliyor. Evrakları eksik olan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz sürücüler hakkında da gerekli cezai işlem uygulanıyor.

CEZA YAĞDI

Dün akşam iftarın ardından belediye kavşağında uygulama yapan Asayiş Büro Amirliği, Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kuş uçurtmadılar. Uygulamalardan kaçmaya çalışan sürücülerde ekiplerin ara sokaklarda aldıkları önlemlere takıldılar. Yapılan uygulamada 19 motosiklet denetlendi. Ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan muayenesi yapılmamış 7 motosiklet trafikten men edilirken, 7 motosiklet sürücüsüne yetersiz ehliyet ve kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

"TRAFİK KURALLARINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, uygulama ve denetlemelere ek olarak halkın yoğun ihbar ve şikayetleri doğrultusunda, çevreyi rahatsız eden, tehlikeli araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren motosiklet sürücülerinin ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına sebep olduğuna işaret ederek, ailelerden, sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi olan çocuklarına araçlarını vermemeleri, verdikleri takdirde kullanana bin 462 TL, mal sahibine de ayrıca bin 462 TL ceza uygulandığını ifade etti.

Kaplan, “Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir. Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır” dedi.

Kaynak: İHA