Hatay'da ''Doğa Parkı'' Projesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ''Doğa Parkı'' projesi vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine tanıtıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda, Antakya'ya bağlı Kisecik Mahallesi'nde 120 bin metrekare alan üzerinde ve 80 bin metrekaresi yeşil alan olarak yapılacak park projesinde doğal, kültürel, sosyal varlıkların göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

Dönmez, proje alanında doğal bitkisinin ve yapısının korunarak gezinti, yürüyüş yolları, ahşap gölge elamanı, meydanlar, seyir terasları, adrenalin parkları, çok amaçlı etkinlik platformları, kafeler, restorantlar, satış birimleri, köprüler, çocuk oyun alanları, biyolojik gölet ve süs havuzları oluşturulacağını kaydetti.

Bu büyüklükte bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dönmez, projenin bir yıl içinde bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise projenin Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinde yaşayan vatandaşlara yetebilecek kapasitede de olduğunu kaydetti.

Projenin bir yıllık çalışma sonunda hazırlandığını ve hafta içinde proje ihalesine çıkacaklarını aktaran Savaş, projenin Hataylılara hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA