'Dünya Yetimler Günü'

Bayburt Belediye Başkanı Memiş, mesaj yayımladı.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, dünyada her yıl binlerce çocuğun savaş, açlık, doğal afetler, yoksulluk ve kazalar gibi sebeplerle yetim kaldığını belirttiği mesajında, 'Günümüzde birçok kuruluşun açıkladığı rakamlara göre dünyadaki yetim çocuk sayısı 400 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Bizde hem yetim bir peygamberin ümmeti olarak hem de dinimizin yetime ayrı bir önem vermesi hasebiyle onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstererek, onları şefkat ve merhametten mahrum bırakmamaya toplum olarak dikkat etmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Çeşitli sebeplerle yetim kalan bu çocukların sahiplenilmesi ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışılması gerektiğini kaydeden Memiş, mesajında şunları belirtti:

'Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimleri baş tacı etmeliyiz. Öyle ki yetim başı okşamanın, onları biraz da olsa tebessüm ettirmenin sevabının büyük olduğu bir inancın mensuplarıyız. Bu vesileyle dünyanın tüm çocuklarımızın anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir yer olmasını Yüce Rabbimizden niyaz eder, yetim yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını temenni ederim.'
Kaynak: AA