Çınar Altında Fıskiyeli Serinlik

İçel’in Mut ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar ağaç gölgesi, su kenarları ve Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’ndaki fıskiye etrafından oturarak serinlemeye çalışıyor.

Çınar Altında Fıskiyeli Serinlik
Sıcaklara dayanamayıp serinlemek için kendini Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’na atan vatandaşlar, “Artık dayanılmaz oldu. Sıcakların Ramazan ayına denk gelmesi bizleri perişan ediyor. Gün geliyor sıcaklık 45 dereceye kadar çıkıyor. Zengin yaylaya, denize gidiyor biz garibanlar ise şehrin göbeğindeki Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’na sığınmak zorunda kalıyoruz” dediler.

Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesiyle sıcağın etkisini daha çok hissettiklerini belirten Samet Doğan, “İlçede bizlerin gidebileceği tek yer Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı. Fıskiyeleride açtılar mı havuzun etrafına sandalyeleri koyup parktaki çınar ağaçlarının gölgesinde serinliyoruz. Sıcak havalarda günümüzün büyük bir bölümünü burada oturup serinlemekle geçiriyoruz” dedi.

Termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği ilçede sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar şehrin içinden geçen Göksu ırmağına girerek serinliyor.
Kaynak: İHA