Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine Saimbeyli Kirazı

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Oturumu’nda bir sürprize imza attı. Saimbeyli’nin dünyaca ünlü, ihraç ürünleri arasında yer alan kirazı, üçer kiloluk paketler halinde belediye meclis üyelerine ve basın mensuplarına dağıtan Mustafa Şahin Gökçe, kilosu 5 liradan satılan Saimbeyli kirazının, gün geçtikçe daha değerlendiğini ve üretim miktarının arttığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine Saimbeyli Kirazı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle Saimbeyli’de 5 bin kiraz fidanı, 5 bin ceviz fidanı, 5 bin de elma ağacı fidanı dağıtıldığını belirten Mustafa Şahin Gökçe, “Büyükşehir destekli Kiraz Festivali organizasyonlarımız, Saimbeyli kirazının tanıtımında önemli roy oynuyor. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile tüm Türkiye, Saimbeyli’nin Kiraz’ından haberdar oluyor. Amacımız kirazımızı en iyi şekilde Adana’mıza ve dünyaya pazarlayabilmek. Belediye Meclis üyelerimize ve meclisi takip eden basın mensuplarına kiraz dağıtarak hem onlara küçük bir ikramda bulunmak, hem de kirazımızın kalitesine dair farkındalığı artırmak istedik. Devreye giren soğuk hava depomuzla da üreticilerimiz 1 üretiyorsa 5 üretecek, 1 liradan satıyorlarsa 5 liradan satacak” dedi.

TARIMSAL KALKINMA HAMLESİ

Saimbeyli’de yürütülen kırsal kalkınma hamlesiyle ilgili de bilgi veren Mustafa Şahin Gökçe, “15 bin fidan dağıtımın ardından sulamayla ilgili önemli bir adım atıyoruz. Karakuyu bölgemizde zengin bir su kaynağımız var. Bu kaynağı kullanarak Karakuyu ve 7 köyümüze, damla sulama tekniği kullanarak tarım yapmak için proje hazırladık. Bu bölgede bademcilik yapılacak. Diğer bölgelerde elma, ceviz ve kiraz üretimi artırılacak fakat bu bölgede bademcilik gelişecek. Geçmişte ismi Haçin olan Saimbeyli’de üzüm bağları çok yaygınmış. Üzüm bağları çok ünlü bir yerleşim yeriymiş Saimbeyli o dönemde. Saimbeyli’nin bağlarından yetişen üzümler ve bu üzümlerden yapılan ürünler, Avrupa’ya, dünyanın bir çok bölgesine ihraç edilirmiş. Hüseyin Başkanım, üzümcülüğün yeniden gelişmesi için çalışma yaptırıyor. Mühendislerimiz çalışıyor. Kendisi, kırsalın yerinde kalkınmasını çok istiyor ve önemsiyor. Saimbeyli’de 20 tavuk çiftliği kuruldu. Her çiftlikte 490’ar tavuk olacak ve yumurta üretilen yumurtaların ilk dönemde pazarlaması Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Başarı geldiğinde proje büyüyecek ve yaygınlaşacak. Hüseyin Sözlü Başkanım, kendisi de ziraat mühendisi olduğu için tarımsal kalkınmaya, yerinde kalkınmaya çok önem veriyor. Tarımsal kalkınmada cevizcilik, elmacılık, kirazcılık ve tavukçulukta gelişmeye çok açık bir ilçe Saimbeyli. Hüseyin Sözlü Başkanım her türlü desteği veriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA