Aydın Bir Anda Boşaldı

AYDIN – Aydın’da aniden yükselen sıcaklık ve okulların kapanması ile birlikte şehir bir anda boşaldı. Özellikle öğlen saatlerinde şehir merkezinin en işlek çarşıları sinek savmaya başladı. Esnaflar durgunluğun ekonomiyi de olumsuz etkilediğini belirterek önümüzdeki süreçte endişe ettiklerini belirttiler.

Aydın Bir Anda Boşaldı
Aydın’da mevsim normallerinde seyreden sıcaklık bir anda 4-5 derece birden artarak öğlen saatlerinde 43-44 santigrat dereceye kadar yükselince şehirde olanlar bile evlerinden dışarı çıkmaz oldu. Okulların tatile girmesi ile birlikte yaklaşık 175 bin 500 öğrenci de sokaklardan çekilince şehrin hayalet şehre döndüğünü belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından Muzaffer Yavaşoğlu, “Bizim çarşı ve sokak Aydın’daki en yoğun sokaklardan biridir. Ama okullarında kapanması ve havaların aniden ısınması ile birlikte şehir öğlen saatlerinde sanki sokağa çıkma yasağı varmış gibi bir görünüme bürünüyor. İşi olan sabah erkenden işine gidiyor. Ekonomik durumu iyi olan ya da tatil beldelerinde evi olan da şehri terk etti. Aydın’ın nüfusu birden düştü. Sakinliğin tatil ve aniden bastıran sıcaklardan kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

“TEZGAHLAR AÇIK, İNSANLAR YOK”

Sabah erkenden tezgahları açıp müşterileri beklemeye başladıklarını ancak gün ortası olmasına rağmen sokaklarda kimsenin olmadığını belirten Ayakkabıcılar Çarşısı esnaflarından İbrahim Kasap, “Sokağa baktığında dükkanlar açık olmasa ve tezgahlar mallarla dolu olmasa hafta içi değil de Pazar günü zannedilecek. Esnaf iş yerini açıyor ama çarşıdan vatandaş bir anda kesildi. Burada yaklaşık 20 yıllık esnafım her geçen gün artan nüfusa rağmen hareketlilik azalıyor. Bu durgunluk bayram önüne kadar devam eder. Bayramdan sonra bir müddet daha durup düğün sezonlarında açılır” diye konuştu.

Kaynak: İHA