AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı'ndan 'İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa As' Kampanyası

AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, ’İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as’ kampanyası ile ilgili, "Aynı açık pazar gibi herkes buraya gelerek istediğini alabilir. Bir pazar kurduk, bir sergi açtık, tek farkı ücretsiz olması" dedi.

AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı'ndan 'İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa As' Kampanyası
AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı, ’İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as’ kampanyası ile ihtiyaç sahipleri ve çocuklar için ücretsiz bir açık pazar kurdu. Polatlı’nın bütün mahallelerinde uygulanacak olan bu kampanya üçüncüsü Çamlıca Mahallesi’nde düzenlendi.

Kıyafet dağıtımını yapan Demir, kurulan açık pazarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

"GÜNDE 250-300 KİŞİYE HİTAP EDİYOR"

AK Parti’nin Ankara’daki tek kadın ilçe başkanı olan Polatlı İlçe Başkanı Aysel Demir, ’İhtiyacın varsa al, ihtiyacın yoksa as’, kampanyasının birkaç yerde uygulandığını hatırlatarak, "Biz de Polatlı’da başlattık, bu üçüncü mahallemiz. Polatlı’nın bütün mahallelerini sırayla dolaşacağız. Burada özellikle hiçbir parti amblemi yok çünkü herkese açık, normal esnafımızdan, STK’lardan herkese duyuru yaptık, isteyen buraya katkıda bulunmak amacıyla kıyafet getirebilir. Genelde birinci el, sıfır paket, ikinci elde de temiz, yıkanmış, ütülenmiş ve hakikaten yeni denilebilecek kadar düzgün olan kıyafetleri veriyoruz. Çok büyük ilgi var, aşağı yukarı günde 250-300 kişiye hitap ediyor. Her mahallede en az 2 ya da 3 gün kalıyoruz talebe göre. Öyle duyarlı insanlar var ki inanın balyalarla kıyafet geldi" diye konuştu.

"ÖZELLİKLE AMBLEM KULLANMADIK, BİZ HERKESE YAKINIZ"

Demir, "Bizim bu yardımlarda özellikle bir amblem kullanmamamızın nedeni kimseyi psikolojik olarak baskı altına almamak için yani hiçbir görüş bizim için önemli değil, biz herkese yakınız. Aynı açık pazar gibi herkes buraya gelerek istediğini alabilir. Kaç tane istiyorsa, ne istiyorsa onları gidiyor kendisi alıyor. Açık pazar yani sadece para ödemiyorsunuz. Bunu yapmamızdaki amaç toplumda insanları bu tür şeylere öyle duyarlı hale getirelim ki bunu artık belli aralıklarla her yerde yapalım. Bunlar toplumda gerçekten belli duyguları ayakta tutmaya yarıyor, belli değerleri korumaya yarıyor. Bir pazar kurduk, bir sergi açtık, ücretsiz sadece tek fark bu. Burada insanları teşvik etmek amacıyla özellikle duyurmak istiyoruz. Burada sadece bir şeyin resmini çekipte hadi bıraktık değil, biz öncülük yapalım bunun arkası gelsin. Önemli olan burada vatandaşın, halkın içine girip bazı şeyleri yaşatabilmek" ifadelerini kullandı.

Genel merkez düzeyinde yardımlarının yapıldığını söyleyen Demir, "Büyükşehir zaten nasip olursa 2 bin 500, 3 bin aileye yakın bir yardım veriyor. Biz şimdi yapılan yardımlara sadece aracıyız. İlin de vereceği yardımla sadece Polatlı AK Parti Teşkilatı olarak bin 500’ü hedefliyoruz. Bakın büyükşehiri saymıyorum, büyükşehir zaten başlı başına çok ciddi anlamda yardım ediyor ama sırf biz teşkilat olarak geçen sene 985’te kalmıştık bu sene bin, bin 500’ü hedefliyoruz. Bunların içinde kıyafet yardımı var, tespit ettiğimiz bir sürü yetim çocuklar var onlar mesela ya kendileri bir yerden gidip kıyafet beğeniyorlar biz gidip oraya ücretini ödüyoruz ya da başındaki büyüklerine diyoruz ki siz birkaç mağaza ya da sizin istediğiniz bir mağaza varsa gidin beğenin biz ödemeyi yapalım" dedi.

"BAYRAM PAKETİ KAMPANYAMIZ VAR"

"Bayram paketi diye bir kampanyamız var, onu da bayrama bir hafta kala bayram şekeri, kolonyası, fıstığı, çikolatasının dahil olduğu bir bayram paketimiz var" diyen Demir şöyle devam etti:

"200 pakette öyle dağıtacağız, biz inşallah bu Ramazan’da bin 500 aliye ulaşacağız. Bu konu da da gerçekten Türk halkı, Polatlı halkı o kadar duyarlı ki, insanlarımız yardım etmeyi seviyor yeter ki bizler doğru yere doğru tespitler yapabilelim. Biz o konuda da teşkilat olarak inanılmaz bir araştırma yaptık, yani bu yıllardır gelen bir araştırma sadece bir senede olan bir şey değil. Her mahalledeki yaşlıdan, her mahalledeki yetimden, her mahalledeki hastadan, engelliden teşkilatımızın haberi oluyor. Bizim gruplarımız var baş sağlığına giden arkadaşlar, geçmiş olsuna giden arkadaşlar, hasta ziyaretlerine giden bu her gün olan bir şey her gün partide bir ekip çıkar, yönetim kurulu yanında meclis üyesi, kadın kolları sahaya çıkarlar. Seçim için değil seçimden önce de seçimden sonra da biz hep sahadayız. İnşallah çok daha iyi şeyler yapacağız hele bu sene Rabbim bir bereket verdi inanın bu seneki yardımlarımız çok daha fazla, bir de paketlerimiz Ramazan ayına yönelik paketler. Yani sadece kuru bakliyat filan değil, etinden, peynirinden, zeytininden, hurmasından her şey var. Çünkü Ramazan ayı insanın nefsinin bir takım şeyleri en çok çektiği aydır. Bu hassasiyeti göstererek biz Ramazan paketini özellikle belli şeylere uymaya çalıştık mesela çocuklu aileler için paketlerimiz ayrı, çocuklara özel ayrı paket hazırlanıyor. Çünkü burada en çok sevindirilmesi gereken kişiler çocuklar. Çocuk çocuktur, çocuk her şeyi ister, onun hep gözü kalır."

Bunun bir ekip işi olduğunu kaydeden Demir, tek başına hiçbir şey yapılmayacağını ama bir ekibi toparlanıp sahaya sürüldüğü zaman o ekiple çok şeyi yapılacağını söyledi.

Kaynak: İHA