'Zift' Hem Sağlığına Hem De Yeni Sahibine Kavuştu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, yaklaşık 1,5 ay önce yol kenarındaki zifte yapışan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak bakımevine getirilen ‘Zift’ adı verilen 4 aylık yavru köpek, uzun süren tedavisinin ardından hem sağlığına hem de yeni sahibine kavuştu.

'Zift' Hem Sağlığına Hem De Yeni Sahibine Kavuştu
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Kaymaklı köyü yakınlarında yol kenarına boşaltılan zifte yapışarak yaklaşık iki gün burada kurtarılmayı bekleyen yavru köpeğin yardımına itfaiye ekipleri koşmuştu. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılıp Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getirilen yavru köpek burada yaklaşık bir ay boyunca tedavi edildi. Sağlığına kavuşan ve ‘Zift’ adı verilen yavru köpeğe Mehmet Demirkır sahip çıktı. Zift’i kızının internette gördüğünü, durumuna da çok üzüldüğü belirten Demirkır, artık onun daha mutlu bir yuvası olacağını söyledi.

Demirkır gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tedavisinden sonra Zift’i tanıyamadık. Eski resimleri ile karşılaştırdık. Gerçekten çok iyi bakmışlar. Biz de artık sahiplendik. Bundan sonra Zift’i güzel günler bekliyor" dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli hekimlerden Erdal Terzi ise Zift’in tedavisinin iki ay sürdüğünü söyledi.

İlk olarak vücudundaki zifti temizledikleri yavru köpeğin daha sonra yaralarının tedavi edildiğini anlatan Terzi, Zift’in sağlığına kavuşmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti.

Mehmet Demirkır tedavisi tamamlanan Zift’i teslim alarak kızına götürmek üzerine arabasına koydu.
Kaynak: İHA