Umut Çankaya Evi Kapılarını Sanata Açtı

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri’nde devam eden yıl sonu sergi açılışları Seyranbağları bölgesinde yer alan Mimar Sinan ve Umut Çankaya Evleri’nin ortaklaşa açtığı sergiyle sona erdi. Umut Çankaya Evi ve bahçesinde açılan sergi mahalleye renk kattı.

Çankaya Belediyesi’ne bağlı 22 Çankaya Evi, yıl boyunca yaptıkları el sanatları ürünleri sergilerini tamamladı. İki haftadır süren sergiler, Seyranbağları bölgesinde yer alan Mimar Sinan ve Umut Çankaya Evleri’nin ortaklaşa açtığı sergiyle sona erdi. Umut Çankaya Evi ve bahçesinde açılan sergi mahalleye renk kattı.

Yağlıboya resim, takı tasarım, İngilizce, mefruşat, okuma yazma, diksiyon, kurdele nakışı, dikiş, bağlama ve gitar derslerine katılan 315 kursiyer ortaklaşa düzenledikleri serginin sevincini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve semt sakinleriyle paylaştılar.

“YAPMAK İSTEDİĞİMİZ BELEDİYECİLİK TAM DA BU”

Yıl boyunca gösterdikleri başarıdan dolayı kursiyerleri kutlayan Başkan Taşdelen, “Yapmak istediğimiz belediyecilik tam da bu. Halkıyla beraber olan, halkına hizmet eden, bunun için yola çıkan bir belediye başkanı olarak sizlerin emeğinizi, göz nurunuzu gördüğümde ben de çok mutlu oluyorum. Ellerinize emeğinize sağlık” dedi.

Çankaya Evlerinin sayısını çoğaltmayı planladıklarını belirten Taşdelen, daha geniş olanaklar sunan yeni Çankaya Evlerinde buluşma umudunu yineleyerek, vatandaşları birlikte sergi gezmeye davet etti. Tüm eser sahipleriyle tek tek sohbet eden Taşdelen, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini de dinledi.

Yıl boyu düzenlenen kurslarda 315 kursiyerin dışında ilk ve ortaokul düzeyinde 74 çocuğa da İngilizce, Matematik, Fen Bilgisi ve Türkçe derslerinde etüt olanağı sağlayan Umut ve Mimar Sinan Çankaya Evleri yaz boyunca da semt sakinlerine kapılarını açık tutacak.
Kaynak: İHA