Tüm Çalışmalar Manisa Susuz Kalmasın Diye

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu çalışmalarına hız kazandırdı. Yazın vatandaşların mağdur olmaması için önlemini alan MASKİ, 63 adet yeni sondaj kuyusu açıyor.

Tüm Çalışmalar Manisa Susuz Kalmasın Diye
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor. Manisa’nın 17 ilçesindeki mahallelere sağlıklı ve yeterli içme suyu temin edebilmek için başlattığı sondaj hamlesinde 61 adet sondaj çalışmasının ardından, ilk etapta belirlenen 63 noktada daha sondaj kuyusu açarak mahalleleri suya kavuşturuyor.

“ARTAN İHTİYACI ÖN GÖREREK ÖNLEMİMİZİ ALDIK”

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, il genelinde gerçekleştirilecek olan çalışmalarla ilgili olarak, “Manisa’mıza yaz aylarında yeterli içme suyu temin edebilmek amacıyla çalışmalarımıza hız kazandırdık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz, 61 adet sondaj kuyusu açarak sağlıklı ve yeterli içme suyu olmayan ilçe ve mahallelerimizi suya kavuşturdu. Şimdi de bu sayıya 63 adet daha sondaj çalışması ekleyerek Manisa’yı yaz mevsimine hazırlıyoruz. Sıcaklıkların artmasıyla beraber artan su ihtiyacını ön görerek, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için önlemimizi aldık. Bu kapsamda bazı ilçelerimizde sondaj kuyusu açma işlemlerimiz başladı.

Bazılarının da ihale süreçleri devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

SUYA KAVUŞACAK İLÇE VE MAHALLELER

MASKİ tarafından çalışmalarına başlanılan yeni sondaj kuyularının yapılacağı ilçe ve mahalleler ise şöyle: “Alaşehir: Gülenyaka, Dağarlar, İsmetiye, Serinyayla, Matarlı, Çarıkbozdağ, İsmailbey, Bahçeli. Demirci: İcikler, Kızılca, Gümele. Gördes: Deliçoban, Kaşıkçı, Efendili, Balıklı, Pnarbaşı, Tepe, Oğuldurluk, Kılcanlar, Kuyucakkarapınar. Köprübaşı: Yumuklar, Karyağdı. Kula: Güvercinlik, Gökçeören, Hamidiye-Çinçinler, Ortaköy, Çarıkballı, Söğütdere, Yeşilyayla, Yağbastı. Sarıgöl: Bahadır, Şeyhdavutlar, Çimentepe, Yeniköy. Saruhanlı: Çullugörece. Salihli: Merkez 1, Merkez 2, Merkez 3, Merkez 4, Allahdiyen. Soma: Cinge. Selendi:Killik, İnnice, Mıdıklı-Kınık Grubu, Merkez-Karakozan, Satılmış, Çamköy-Hacıahmetler, Pınarlar, Karabeyler Grubu (Halılar-Kuşkırağı-Beypınarı-Karabeyler) , Harbiciler, Omurlar, Tavak. Şehzadeler: Sancaklıbozköy. Turgutlu: Çampınar, Merkez 1, Merkez 2, Merkez 3, Çatalköprü, Çepnibektaş. Yunusemre: Muradiye, Yağcılar, Karaveliler, Kayapınar.”
Kaynak: İHA