Torunlarının Kızının Katilinin Ailesine Verilmesine İsyan Etti

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Çiğdem Ç. ve aynı olayda hayatını kaybeden Murat Çelik’in anneleri Aynur Çelik, 4 torununun müebbet hapse çarptırılan Soytürk Ç.’nin ailesinde kalmasına tepki gösterdi. Eski damadının iki evladının canına kıydığını anımsatan ve velayet davasının sürdüğünü kaydeden Aynur Çelik, “Buradan devlete sesleniyorum. Yalvarıyorum. Bari torunlarımı bana bağışlayın. Ben torunlarımı istiyorum. O çocukların o ailede değil benim yanımda olması gerekiyor” diyerek gözyaşı döktü.

Torunlarının Kızının Katilinin Ailesine Verilmesine İsyan Etti
KATİLLER İDAM EDİLSİN

Eskişehir Halkevi’nin kadın cinayetleri ile ilgili düzenlediği basın açıklamasına katılarak etkinliğe destek veren Aynur Çelik, “Kadınlar eşlerinden ve erkeklerden sürekli şiddet görüyor. Seslerini çıkardığında ise öldürülüyorlar. Ailesi sahip çıktığında da o kadına, ailesine saldırıyorlar. Artık bu devlet biz kadınlar için bir şey yapsın. İki evladımı kaybettim, 4 torunum da diğer tarafa verildi.

Ben çocuklarımı geri istiyorum. Kadınları öldürenlerin, kadınlara tecavüz edenlerin idam edilmesini istiyorum. Ya da ömür boyu ceza alsınlar kimseyle de görüştürülmesinler. Yeter artık bu cinayetler bitsin” diyerek feryat etti.

ÇOCUKLARI AMCASI ALDI

Aynur Çelik’in avukatı Fatma Girgin de velayet davasına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Cinayet sonrasında Çelik ailesi adına ortada kalan 4 çocuk için velayet davası açtıklarını, davada Soytürk Ç.’nin velayetten düşürüldüğünü ifade eden Avukat Fatma Girgin, “Mahkeme süresince, çocuklar bir kuruma yerleştirildi. Soytürk Ç.’nin velayeti düşünce amcası olan Y.Ç. gidip kurumdan çocukları teslim alıyor ve şuan çocuklar orada bulunuyor. Dava henüz sonuçlanmadı. Çocukların, o psikolojide, o ailenin elinde kalmasını istemiyoruz. Aynur Ç. iki evladını kaybetti. O olayda da yaralandı. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de Soytürk Ç.’nin adına kayıtlı olduğunu sonradan tespit ettiğimiz bir telefondan, gece yarısı Aynur Çelik aranıyor ve tehdit ediliyor. ‘Sana çocukları göstermeyeceğiz. Çok istiyorsan gel de görelim. Ölenle ölünmez” gibi cümlelerle hem tehdit hem de alay etme durumları yaşandı. Biz bunu yapanın da Soytürk Ç.’nin kardeşi olduğunu tespit ettik” dedi.

Girgin, önümüzdeki aylarda velayet davasının duruşmasının yapılacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA