Şair-Yazar Behçet Kalaycı İçin Düzenlenen Saygı Gecesinin Programı Belli Oldu

Çaycuma Belediyesi Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı’yı, ölümünün 10. yılında bir saygı gecesiyle anıyor. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ile Eğitim-Sen Çaycuma temsilciliğinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe yaşamlarını Ankara’da sürdüren eşi Suat Kalaycı ve çocukları da gelecek.

Şair-Yazar Behçet Kalaycı İçin Düzenlenen Saygı Gecesinin Programı Belli Oldu
Saygı gecesinde, Kömür Karası Müzik Grubu Behçet Kalaycı ile Zonguldaklı şairlerin şiirlerinden oluşan bir dinleti sunarken, BEÜ Öğretim Üyesi Mustafa Eyriboyun şairin yaşamından kesitlerden oluşan bir video gösterimi yapacak. Başta öğrencisi olmak üzere yaşamının pek çok bölümü Kalaycı ile kesişen Hamit Kalyoncu’nun yaşamı ve kişiliği üzerine bir konuşma da yapacağı etkinlikte, şiirlerinden bazıları okuma tiyatrosu biçiminde seslendirilecek. Etkinlik 3 Haziran 2016 Cuma akşamı, Saat 20.00’de Çaycuma Belediyesi Sineması Salonu’nda yapılacak.

ŞAİR BEHÇET KALAYCI

Behçet Kalaycı 26 Ağustos 1922’de, babası İstinaf Mahkemesi Reisi Hasan Hilmi Bey’in görevi nedeniyle Urfa’da doğdu. İlkokulu Devrek ve Çaycuma’da okudu. Adana Öğretmen Okulunu bitirdikten sonra, bir yıl ilkokul öğretmenliği yaptı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünün Beden Eğitimi Bölümünden mezun olduktan sonra, yurdun çeşitli yerlerinde öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptı. Samsun’da öğrencileriyle “Uyanış”, Zonguldak’ta Behzat Baruönü ile “Yükseliş” dergilerini çıkardı. “Bucak”, “Yükseliş”, “Uyanış”, “Meşale”, “Demet”, “İmbat”, “Kıyı”, “Anadolu Ekini”, “Zonguldak” gibi dergilerde ve çeşitli gazetelerde şiir, öykü, deneme, yazıları ile kendisiyle yapılmış söyleşileri yayımlandı. Kalaycı, 29 Mayıs 2006’da Ankara’da 84 yaşında öldü. İ. Behçet Kalaycı’nın “Anılar Geçidi” (Anlatı, Isparta Matbaası, 1962), “Türküsüz Kent” (Şiir, Yorum Matbaacılık ve Yayıncılık Ankara 1983), “Kıvırcık / Genç Bir Madencinin Öyküsü” adlı 3 kitabı bulunuyor.
Kaynak: İHA