OPEC 169. Olağan Toplantısı Viyana'da Başladı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) 169. Olağan Toplantısı, Viyana’da başladı.

OPEC 169. Olağan Toplantısı Viyana'da Başladı
Avusturya’nın başkenti Viyana’da, OPEC’in 169’uncu Olağan Toplantısı gerçekleştiriliyor. OPEC Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya üye ülkelerin petrol bakanları katılıyor. Toplantıda, fiyatların artması için petrol üretiminin dondurulması önerisinin ele alınması bekleniyor. Ancak İran ve Irak gibi bazı ülkeler, üretimin dondurulmasına karşı çıkıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 169. OPEC Konferansı Başkanı ve Katar Enerji ve Endüstri Bakanı Muhammed Bin Saleh Al-Sada, 4 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen son olağan toplantıdan bu yana petrol piyasasında fazla dalgalanma görüldüğünü söyledi.

2016 yılı için günlük 740 bin varil küçülme beklediklerini belirten Al-Sada, bunun 2015’deki günlük 2 milyon varilden çok daha az olduğunu hatırlattı.

OPEC üyesi İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangeneh, İran’ın petrol ihracatını ikiye katlamasının piyasaya olumsuz etki etmeyeceğini belirterek, üretimin dondurulmasının Tahran için bir faydasının olmadığını ve ülke kotasının düşünülebileceğini söyledi.



Toplantı sonrası bugün düzenlenecek bir basın toplantısıyla alınan kararın açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA