Necip Fazıl Kısakürek'in Doğumunun 112. Yılı

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Necip Fazıl Kısakürek okuma grubunda bulunan öğrenciler tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 112. yılı anısına program düzenlendi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki programda, Kısakürek'in tarihte birçok yokluğun olduğu süreçte yaşadığını söyledi.

Kısakürek'in yaşadığı dönemin vahim tablosunu eserlerinde yansıttığını anlatan Özcan, şunları kaydetti:

'Necip Fazıl Kısakürek'in büyük Türkiye hayali vardı. Herkesin yabancılaştığı atmosferde, köksüz, mankurtlaştırılmış bir neslin içerisinde yaşamış ancak böylesine çetin şartlar içerisinde dahi yerli olmayı başarabilmiş bir aksiyon adamıdır Necip Fazıl. Fikrin çilesini çekip sonrasında hor görülen, böyle bir hayat sürdüğü günlerde yazdığı şiirler ders kitaplarından çıkarılan, defalarca hüküm yiyen ama asla ve asla eğilmeyen bir onur abidesidir Necip Fazıl. Menfaat için hiçbir zaman eğilmemiş, düşünce fırıldağı olmamış, davasının dizleri üzerine kalkması, doğrulup şahlanması için şiiriyle, hikayeleriyle, tiyatrolarıyla konferanslarıyla büyük bir mücadele vermiştir.'

Özcan, öğrencilerin Necip Fazıl Kısakürek'in hayatından birçok şey öğrenebileceğini belirtti.

Özcan'ın konuşmasının ardından Necip Fazıl Kısakürek okuma grubu öğrencileri şaire ilişkin bir sunum yaptı.

Programa, eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan, ziyaretçilere kültür merkezinin fuaye bölümünde Kısakürek'in fotoğraflarının yer aldığı bir sergi sunuldu.

Kaynak: AA