Milas'ta Gazilere Büyük Saygısızlık

Milas’ta gerçekleştirilen bir konser organizasyonda Kıbrıs gazileri kendilerine yer bulamadığı için etkinliği terk etmek zorunda kaldı.

Milas'ta Gazilere Büyük Saygısızlık
Milas’ta önceki akşam gerçekleştirilen bir konser etkinliğinde, Kıbrıs gazilerinin kendilerine oturmak için yer bulamaması tepkilere sebep oldu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe davet edilen Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban’ın da aralarında bulunduğu altı Kıbrıs Gazisi, gazi kıyafetleriyle etkinlik alanına geldi. Etkinlik alanında bir süre bekleyen gaziler, kendilerine oturacak yer bulamayınca alanı terk etmek zorunda kaldı.

Duruma, olayın tanığı ve bir sivil toplum kuruluşunun da yöneticisi olan İlhan Hazer tepki gösterdi. Gazetelere gönderdiği açıklamasında, konserin sanat ve içerik yönünden oldukça başarılı olmasına rağmen, milli değerlerimizden gazilere saygısızlık boyutunda davranışın kitle psikolojisi şeklinde gerçekleştiği belirtti.

Milaslı gazilerin yaklaşık yarım saat boyunca ayakta beklediğini, daha sonradan siyasi parti ilçe başkanlarına kolayca yer bulunmasına rağmen, aynı özenin gazilere gösterilmemesini eleştiren Hazer, “Gazilerimiz her davete gösterdikleri nezaket icabetini burada da göstermişlerdir ancak, karşılaştıkları manzara bizleri olduğu gibi kendilerini de üzmüştür. Toplumumuzun değerlerine sahip çıkılmalıdır ve bir daha benzer manzaralar yaşanmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Hazer, etkinlikteki olayı belleklerde yer edinen, bir tören sırasında yağışa rağmen, devlet görevlilerine şemsiye tutulurken, saygı duruşundaki gazinin ıslanmasını anlatan fotoğrafla benzeştirerek, durumun tekrarlanmaması ve gazilerden özür dilenmesi talebinde bulundu.

Konser yetkilileri de, gazilere tiyatronun arka bölümünde yer gösterildiğini ancak, alanı terk ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA