Kültür Ve Turizm Müdürü Ediz'den İesob'e Veda Ziyareti

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya veda ziyaretinde bulundu.

Kültür Ve Turizm Müdürü Ediz'den İesob'e Veda Ziyareti
6 yıldır İzmir’de Kültür ve Turizm Müdürü olarak hizmet veren Ediz’in, Temmuz ayından itibaren emekliye ayrılacağını hatırlatan İESOB Başkanı Mutlu, kente verdiği katkılardan ötürü Ediz’e teşekkür etti.

İzmir’in önemli kültürel ve turistlik değerlere sahip olduğunu kaydeden Mutlu, şunları söyledi:

“İzmir doğal güzellikleri, kıyı şeridi ve sahilleri, tarihi ve dini değerleri gibi turistlik kaynaklarının yanısıra, sağlık turizmi için de son derece elverişliolan önemli bir kenttir. Ayrıca Bergama, Efes, Agora başta olmak üzere binlerce yıllık tarihi bünyesinde barındıran kültürel mirasa da sahiptir. Böylesine zengin bir potansiyele sahip İzmir’de uzun yıllar başarıyla görev yapan Abdulaziz Ediz, görev süresi boyunca esnaf teşkilatı ile uyumlu çalışmalar da sergilemiştir. İzmir gibi zengin kültürü ve turizm potansiyeli olan bir kentte görev yapmanın güçlüklerini bilgi ve deneyimleriyle aşmış, 1988’den bu yana gönül verdiği turizmi yüceltme davasının gönüllü neferi olmuştur. Sektör hakkında Avrupa’dan edindiği deneyimleri bir öğretim üyesi olarak genç nesillere aktarmış, turizme ehil neferler yetiştirmiş, son 20 yıldan bu yana da İl Turizm Müdürlüğü’nde yöneticilik yapmıştır. İzmir ve Türk turizmi için gerçek bir değer olan Ediz’e bundan sonraki yaşamında da sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler diliyorum.”
Kaynak: İHA