Kocasinan Kentsel Dönüşümde Türkiye'ye Örnek Olacak

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, konutları, sosyal mekanları ve yeşil alanları ile kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek olacak projeler ortaya koyacaklarını söyledi.

Kocasinan Kentsel Dönüşümde Türkiye'ye Örnek Olacak
Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünüm kazanması için Kentsel dönüşümün gerekli olduğuna dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yenileme çalışmalarının insan odaklı olmasına gayret ettiklerini ifade etti.

ZİYAGÖKALP, SEYRANİ, AHİ EVRAN VE YUNUS EMRE MAHALLELERİNİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Yaz döneminde 4 farklı noktada kentsel dönüşüm için temel atılacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Önümüzdeki günlerde Ziyagökalp ve Seyrani Mahallelerimizde de temel atacağız. Ahi Evran Mahallemizdeki proje, çok büyük bir projedir. Bu yüzden projemiz Ağustos veya Eylül ayını bulabilir. Yunus Emre Mahallemizdeki kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışma ise bir yıla aşkın bir çalışmadır. Orayla ilgili farklı çözüm önerileri geliştirdik. Önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşümle ilgili farklı mahallelerimizde de müjdelerimiz olacak. Yeşil Mahalle, Saraybosna, Sancaktepe, Boztepe’ye kadar kapsayacak. Kentsel dönüşüm planladığımız şeklinde devam ediyor.” diye konuştu.

Kaynak: İHA