Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının iptali için YSK'ya başvuru

YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının iptali için YSK'ya başvuru
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan'ın 12'nci Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin seçim tutanağının 'tam kanunsuzluk' nedeniyle iptali ve seçimin yenilenmesi için YSK'ye başvuru yaptı.

29 SAYFALIK DİLEKÇE SUNDU
Eminağaoğlu, Anayasa ve yasada yer alan seçilme yeterliliği koşullarının 'seçim tarihi öncesinde' yokluğu konusunun YSK kararlarında 'tam kanunsuzluk' olarak nitelendiğini hatırlatarak, YSK'nın bu yoldaki tüm kararlarında konu hakkında kendisini herhangi bir süreye de bağlı olmaksızın görevli görmekte olduğunu kaydetti. Eminağaoğlu, bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda incelemeyi haklı kılacak bilgilere yer vererek, 29 sayfalık dilekçeyi YSK'ye sundu.

YÜKSEKÖĞRETİM YAPMA KOŞULU
Eminağaoğlu, başvuru dilekçesinde 10 Ağustos 2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, 12'nci Cumhurbaşkanı olarak seçilen Tayyip Erdoğan'ın, ortaya çıkan iddialar karşısında, 'seçim tarihi itibarıyla yükseköğrenim yapmış olmak' koşulu taşıyıp taşımadığı yolunda gerekli hukuksal incelemenin yapılarak, 'yükseköğrenim yapma' koşulunu taşımadığının saptanması durumunda seçimlerin iptali ve seçimlerin yenilenmesini istedi.

'SAHTECİLİKTEN SORUŞTURMA BAŞLATILSIN'
Eminağaoğlu, başvuru dilekçesinde şunları kaydetti: 'İptal kararı ile Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sıfat ve görevi ortadan kalkacağından, bu kararla birlikte de, YSK'nın görev gereği öğrendiği bu tam kanunsuzluk durumunu, TCY'nın 279 uncu maddesindeki düzenleme karşısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar zorunluluğu altında olması aksi durumun ise YSK için sorumluluk doğurucu boyutu gözetilerek, Recep Tayyip Erdoğan hakkında, konu ile ilgili diğer suçlar yanında, TCY'nın 204/1-3 maddesi uyarınca 'sahte resmi evrak kullanmak suçundan' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması'