'Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırma' Projesi Ödül Töreni

Sakarya'da, 'Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırma' projesi ödül töreni düzenlendi.

MÜSİAD Sakarya Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, dünyada en çok konuşulan konular arasında eğitim ve sağlıkla beraber çevre konusunun olduğunu söyledi.

Son 100 yılda çevre konusunun gündemde olduğunu ifade eden Ülker, 'Çevre konusuna çok hassasiyet gösterilmesi lazım. Çevremizi kirletiyoruz. Bu konuya herkesin duyarlı olması lazım. Bu projeyle katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tür etkinliklerin örnek olmasını temenni ediyorum.' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da çevre eğitiminin temel hedefinin toplumun bütün kesimlerini çevre konusunda bilinçlendirmek olduğunu aktardı.

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç ise çevreci bir toplum oluşturmak için bu tür bir projeyi oluşturduklarını söyledi.

Yüksek ahlak ve çevre bilincini oluşturmak için yola çıktıklarını vurgulayan Genç, kentte birçok sosyal sorumluluk projesine destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra proje kapsamında 4 kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kaynak: AA