CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

'Bu ülkede 2 saat içinde Başbakanın ipini çektiler. Türkiye'nin saygınlığı ve itibarı vardı ama şimdi üzülerek söylüyorum biz Avrupa'daki karikatür dergilerine malzeme olmaya başladık.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'Bu ülkede 2 saat içinde Başbakanın ipini çektiler. Türkiye'nin saygınlığı ve itibarı vardı ama şimdi üzülerek söylüyorum biz Avrupa'daki karikatür dergilerine malzeme olmaya başladık.' dedi.

Bingöl, partisince Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye'yi yönetenlerin ülkeyi darboğaza soktuğunu savundu.

Boğazlıyan'ın geçmiş yıllardan beri siyasete ilgi duyan ve siyasetin nabzını tutan önemli ilçelerden olduğunu dile getiren Bingöl, 'İçinde bulunduğumuz süreç sıkıntılı. Türkiye'de ciddi sorunlar var. Bu sorunları 15 yıldır iktidar olan bir parti çözemedi, dağ gibi büyüdü ve öylece duruyor.' diye konuştu.

Ülke olarak en büyük sıkıntılardan birinin de dış politika olduğunu ileri süren Bingöl, şunları kaydetti:

'Bu ülkede 2 saat içinde Başbakanın ipini çektiler. Türkiye'nin saygınlığı ve itibarı vardı ama şimdi üzülerek söylüyorum biz Avrupa'daki karikatür dergilerine malzeme olmaya başladık. Kim olursa olsun, eğer haksızlığa uğruyorsa biz onun hakkını her zaman savunuruz, bizim siyasi geleneğimiz, göreneğimiz, ahlakımız, ilkelerimiz ve bu ülkeye bakış açımız bunu gerektiriyor.'
Kaynak: AA