Çarşamba Ticaret Borsası MYO'da Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda (MYO) mezuniyet töreni düzenlendi.



Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çarşamba ilçesinin üniversite açısından ilklerin kenti olduğunu belirterek, merkez kampüs dışındaki ilk fakültenin Çarşamba'da açıldığını bildirdi.

Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ile İletişim Fakültesinin aktif olarak faaliyette bulunduğunu anlatan Gümüş, 'Üçüncü fakülte de Çarşamba için yolda. Bir de burada beş bölümlü meslek yüksekokulumuz var. Bunlar Çarşamba'nın üniversiteleşme yolunda ne kadar gayretli olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda OMÜ'nün Çarşamba'ya verdiği önemi de gösteriyor.' dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın da 2002 yılında 240 öğrenci ile iki bölümde eğitim öğretimine başlayan okulun bugün beş bölümde bin 862 öğrenciye ulaştığını söyledi.

Öğrencilere seslenen Çakın, 'Ülkemizin kalkınabilmesi için ara eleman ihtiyacımızı karşılayan yüksekokulumuzdan derslerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız. Sizlere gelecek hayatlarınızda başarılar diliyor, sizleri ve ailelerinizi kutluyorum.' diye konuştu.

Okul birincisi olan Bilgisayar Programcılığı Programı Bölümü öğrencisi Oğuzhan Bayyurt, ikinci Sigortacılık Programı Bölümünden Özcan Şanlı ile üçüncü Sosyal Güvenlik Programı Bölümünden Murat Bilgeç'e çeşitli hediyeler verildiği tören, mezun 342 öğrencinin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Törene, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, öğretim elemanları, öğrenciler, velileri ve davetliler de katıldı.

Kaynak: AA