Başkan Türel, Almanya Basınında

AntalyaBüyükşehir Belediye Başkanı Türel'in, Almanya'ya yaptığı ziyaret Alman basınında yer buldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, geçtiğimiz günlerde Almanya'ya yaptığı ziyaret ve gerçekleştirdiği görüşmeler Almanya basınında yer aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Türel'in Frankfurter Allgemeine Zeitung'un Ortadoğu Editörü Rainer Hermann'a verdiği röportaj, 'Antalya'da yeni bir Hollywood yaratılıyor' başlığı ile yayınlandı.

Antalya'nın, her yıl 20 milyon yerli ve yabancı turist ağırladığı hatırlatılan röportajda, Türel'in Antalya'yı en güvenli turizm merkezlerinden biri olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Antalya'nın güvenli şehir olması nedeniyle uluslararası organizasyonların da adresi haline geldiğini belirten Hermann, Antalya için 'zirveler şehri' nitelendirmesini yaptı.

Röportajda, Rus turistlerin iki ülke arasında normalleşme yaşanması ile birlikte tekrar Antalya'yı tercih edeceğini anlatan Türel, Rus turistlerden kaynaklanan eksikliğin ise farklı pazarlar ile giderilebileceğini kaydetti.

İranlı turistlerde artış yaşandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya'nın aynı anda hem İranlı hem de İsrailli turistleri ağırlayan bir hoşgörü şehri olduğunu ifade etti.

Röportajda, Antalya'nın film platosu projesine de yer verildi.

Universal Stüdyosu'nun 30 hektarlık bir arazisi bulunurken, Antalya'da proje için bin hektara kadar bir alan ayrıldığı belirtildi.

Alman turizm sektörünün yüksek tirajlı dergisi FVW'de Klaus Hildebrandt tarafından kaleme alınan makalede de, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in Antalya'nın ev sahipliği yaptığı ve yapacağı organizasyonlar, konserler ve sergiler hakkındaki bilgilendirmesine yer verildi.
Kaynak: AA