Bakana Osmangazi Köprüsü Üstünde Doğum Günü Sürprizi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Körfez’in iki yakasını birleştiren ve bitme aşamasına gelen Osmangazi Köprüsünde incelemelerde bulundu. Bakan Arslan 54. yaşını köprü üstünde pasta keserek kutladı.

Bakana Osmangazi Köprüsü Üstünde Doğum Günü Sürprizi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 30 Haziran’da açılacağı müjdesini verdiği Osmangazi Köprüsü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ağırladı. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfezi’ndeki Osmangazi Köprüsündeki bitme aşamasına gelen çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Arslan, proje aşamasında içinde bulunduğu köprü çalışmaları bakan olarak incelemenin gururunu yaşadığını söyledi.

Bakan Arslan ayrıca köprü çalışanlarının kendisine hazırladığı sürpriz doğum günü kutlamasında, Osmangazi Köprüsü üzerinde doğum günü pastasını keserek 54. yaşına girdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Osman Gazi Köprüsündeki incelemesinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa Valisi Münir Karaoğlu hazır bulundu.

“KÖPRÜ DEPREM DİKKATE ALINARAK YAPILDI”

Köprü çalışmaları hakkında bilgi vererek proje aşamasında içinde olduğu köprüyü bakan olarak incelemenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Arslan, “Kendi adıma söyleyeyim özellikle bu projenin mutfak hazırlıkları aşamasında Karayolları Genel Müdürlüğü arkadaşlarımızda birlikte çok ciddi emek sarf ettik. Yaklaşık 8 bin kişinin fiilen çalıştığı bir inşaat alanındayız. Bin 600’den fazla iş makinesinin çalıştığı bir inşaat alanındayız. Yüklenicilerimize çok teşekkür ediyoruz, bu kadar büyük bir projeyi, bu kadar özellikle deprem kuşağının olduğu körfeze mahsus, depremde dikkate alınarak yapılan köprüyü kısa sürede bitirdikleri için” dedi.

“KÖPRÜ BAYRAM ÖNCESİNDE AÇILACAK”

Köprünün bayramdan önce hizmete gireceğini belirten Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce açıkladılar bayramdan önce inşallah bu köprüyü hizmete açacağız. Daha önce 40 kilometrelik kısmını hizmete açmıştık. Köprü ile birlikte bunu 58 kilometreye çıkaracağız. Özellikle bayram sıkışıklığında insanımızın derdine deva olacak. Hep anlatıyorduk, bu proje insanımızın hayatını ne kadar kolaylaştıracak diye göreceksiniz ki bayramda insanımızın hayatını kolaylaştıracak ve bundan sonra kolaylaştırmaya devam edecek. Hedefimiz sene sonuna kadar toplam 433 kilometrelik projenin 120 kilometresini sene sonuna kadar Bursa’ya kadar hizmete sunmak, İstanbul Bursa arasını hizmete açmak. İzmir tarafından inşaata devam ediliyor” şeklinde konuştu.

“ŞUANA KADAR 4 MİLYAR DOLAR HARCANDI”

Otoyolu ise 2018’in sonuna kadar bitirme hedefleri olduğunu söyleyen Arslan, “Bütün toplam projenin de bitirilme tarihi olarak her ne kadar 2020’ye kadar süremiz varsa da 2018 sonuna kadar bitirme hedefimiz var. Bu hedef çerçevesinde arkadaşlar vardiya saati gözetmeksizin 24 saat çalışıyorlar. 4 Milyar Dolar şuana kadar harcanmış durumda ve bu 4 milyar dolar ile de yüzde 64’ü gerçekleştirilmiş durumda. Kamulaştırma durumu ilgili de yaklaşık 1 Milyar 850 Milyon TL para harcanmış durumda. Buna karşılıkta kamulaştırılmanın yüzde 84’ü gerçekleştirilmiş durumda. Hedefimiz, kamulaştırmayla ilgili muhatap olduğumuz yaklaşık 25 bin vatandaşımız var” ifadelerini kullandı.

“ORHANGAZİ TÜNELİ, BOLU TÜNELİNDEN DAHA KISA SÜREDE BİTTİ”

Dün ekibin içinde olduğunu bugün ise ekibin sorumluluğunu aldığı için gururlu olduğunu belirten Arslan, “Orhangazi Tüneli, Selçukgazi Tüneli, Bel Kahve Tünellerini düşünürseniz her biri Bolu Tünelinden daha uzun. 3 bin metrelik Bolu Tüneli 11 yılda bitti, 3 bin 600 metrelik Orhangazi Tünelimiz inşaatın başlamasından bu yana bitti ve şuan elektromekanik işlemleri yapılıyor. Osmangazi projesini bugün mesai arkadaşlarımızla, müsteşarımızla, genel müdürümüzle ve özellikle yüklenicilerimizle birlikte gezeceğiz. Bursa’ya kadar bilgiler alacağız. Benimde gururum şudur ki, dün ekibin içinde bir kişi olarak gittiğim yer aldığım bir işte bugün ekiple birlikte ekibin sorumluluğunu almış olan bir kişi olarak bulunuyorum. Bu anlamda çok gururluyum. Bu gururun ve mutluluğun hakkını vermenin yolu da arkadaşlarımızla birlikte bugüne kadar ortaya koyduğumuz performansı daha yukarıya çıkarmaktır” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osman Gazi Köprüsünde yaptığı incelemenin ardından Altınova’da Otoyolu incelemeye gitti.
Kaynak: İHA