Aydın'da Biçerdöver Kontrolü Ve Anız Yangını Tebliği Yayınlandı

Aydın’da 2016 yılında biçerdöver kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve anız yangınlarının önlenmesine ilişkin valilik tebliği yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Aydın'da Biçerdöver Kontrolü Ve Anız Yangını Tebliği Yayınlandı
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, tebliğin amacının tarla bitkilerinin tekniğine uygun olarak hasat edilmesi ve milli servet kaybını önlemek olduğunu belirterek, "Tebliğ ile amacımız tarla bitkileri Buğday, arpa, soya, çeltik, mısır, ayçiçeği, yulaf, nohut, aspir gibi ürünlerin zamanında, az ürün kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemektir. Eğitimsiz ve donanımsız biçerdöver hizmetleri verilmesinin önüne geçmek, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesidir. Bu Tebliğ gereği İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından hasat tekniği konusunda eğitimli ve Valilik Oluru ile görevlendirilmiş elemanlar tarafından kontroller yapılacak ve cezai müeyyideler uygulanacaktır” dedi.

“ANIZ YANGINLARINA DİKKAT”

Hasat döneminde oluşan anız yangınlarına da değinen Bircan, "Ayrıca anızların yakılarak tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının, doğal dengenin bozulmasını ve çevreye verdiği zararın önlenmesi için ’Aydın İli Mülki Hudutları Dâhilinde Anız Yangınlarının Önlenmesine İlişkin Alınacak Tedbirlerle’ ilgili valilik genelgesi yayımlanmıştır. Anızın yakılması sonucunda; gerek tarımsal ekosistem ve gerekse doğal ekosistem tahrip edilmektedir. Bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA