Arifiye'de Halk Oyunları Şenliği Büyük Beğeni Topladı

Arifiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Arifiye Bekir Sıtkı Durgun ilkokulu ve Arifiye Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Şenliği tam not aldı.

Arifiye'de Halk Oyunları Şenliği Büyük Beğeni Topladı
Halk oyunları şenliğine Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yüksel Gülaç, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülvahit Uygar, Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş, Arifiye Belediyesi Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Şölenin açılış konuşmasını Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu Müdürü Cemal Yamak yaptı. Yamak konuşmasında, “Okulumuzda, Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu’nun desteğiyle kısa zamanda fiziksel şartlarımızı iyileştirdik. Bahçe düzenlemelerimizi yaptık. En son, il Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve sponsorlarımızın desteğiyle, Yunus Emre Konferans Salonumuzu hizmete açtık. Öğrencilerimiz 4’ncü sınıflar arasında yapılan bilgi yarışmasında, birinci oldu. Yine çeşitli spor müsabakalarında, birinciliklerimiz ve derecelerimiz var. Ben, her daim yanımızda olarak bizlere destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Sayın Kaymakamımız Muhsin Çatmadım’a, Sayın Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu’ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyor, sizleri Halk Oyunları ekiplerimizle baş başa bırakıyorum” dedi.

Gösteri öncesi son konuşmayı yapan Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “Arifiye Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezimiz ve Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında okullarımız, hep birlikte Arifiye’mizde sizleri bilgi, beceri ile donatmak, hatta meslek sahibi yapmak, dolayısıyla ilçemizde ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamak için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Kurslar düzenlenirken, ilçemizde bulunan sanayi kuruluşları ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu alanlara öncelik vererek, çalıştıracakları personeli Arifiye’den almalarını sağlıyoruz. Belediyemizde bir kayıt havuzumuz mevcut, buradan iş arayan kardeşlerimizi, niteliklerine göre eleman arayan iş yerlerine yönlendirerek iş sahibi yapıyoruz. Kısacası açılan kurslar, aynı zamanda iş garantili diyebiliriz. Ben yeri gelmişken, emeği geçen Müdürlerimize, Hocalarımıza ve eğitmenlerimize, bizlere destek olan sanayicilerimize Arifiye’li hemşerilerim adına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bekir Sıtkı Durgun İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekipleri, çeşitli yörelerin oyunlarını sergiledikleri gösterileri ile izleyicileri mest etti. Halk oyunları gösterilerinin sonrası, başarılı öğrencilere ve öğretmenlerine protokol tarafından hediyeler ve çiçek takdim edildi. Gecenin Finalinde yapılan havai fişek gösterisi ise büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA