Ankara'dan Şanlıurfa'ya Mektuplu Gönül Köprüsü

Ankara ve Şanlıurfa'daki iki ortaokulun mektuplaşarak arkadaşlık kuran öğrencileri birlikte halk oyunu gösterisi sergiledi.

Ankara ve Şanlıurfa'daki iki ortaokulun mektuplaşarak arkadaşlık kuran öğrencileri birlikte halk oyunu gösterisi sundu.

Ankara Kalkınma Ajansınca desteklenen ve Ankara Ayten-Şaban Diri Ortaokulunca başlatılan 'Birlikte Oynayalım' projesi kapsamında, Ayten-Şaban Diri Ortaokulu öğrencileri ile Şanlıurfa Osman Ertürel Ortaokulu öğrencileri 5 ay boyunca mektuplaştı.

Proje kapsamında öğrenciler birlikte gazete çıkardı, okulların fotoğraf kulüpleri aracılığıyla ortak fotoğraf sergisi açtı. Ankara ve Şanlıurfa'daki öğrencilere aynı öğretmen tarafından eğitim verilerek halk oyunları ekibi oluşturuldu.

Ayten-Şaban Diri Ortaokulu Müdürü Tansel Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri kaynaştırmak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Öğrenciler arasındaki etkileşimi artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Yazıcıoğlu, projenin 'mektup arkadaşlığı', 'birlikte fotoğraf sergisi oluşturma', 'gazete çıkarma' ve 'halk oyunları' başlıkları altında dört kazanımı olduğunu belirtti.

Halk oyunları çalışmasında, aynı öğretmenin bir hafta Ankara'daki öğrencilere, bir hafta da Şanlıurfa'daki öğrencilere eğitim verdiğini, daha sonra Ankara'daki öğrencilerin Şanlıurfa'ya giderek hem kenti gezdiğini hem de öğrencilerin birlikte halk oyunu gösterisi sunduğu aktaran Yazıcıoğlu, bu kez de Şanlıurfa'daki öğrencilerin Ankara'da misafir edildiğini ve burada da gösteri sergilendiğini söyledi.

- 'Çocuklar farklılığın zenginlik olduğunu bilmeli'

Öğrencilerin Ankara'daki halk oyunu gösterisini izleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da çocukların farklılığın zenginlik, her kültürün özel olduğunu bilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu tür projelerin yaygınlaşması gerektiğini kaydeden Fakıbaba, medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa'yı çocukların tanımasına büyük önem verdiklerini ifade etti.

İki ortaokulun öğrencilerinin birlikte hazırladıkları halk oyunu gösterisini izleyen AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Fakıbaba, Halil Özcan ve Mehmet Ali Cevheri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA