Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:'Bizim ecdadımız hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ecdadımıza bu suçlamaları yöneltenleri, Birleşmiş Milletler kararlarıyla sabit olan kendi geçmişlerindeki soykırım lekesiyle bir kez daha yüzleşmeye davet ediyorum''21. yüzyılda Suriye’de resmen soykırım yapan Esed katiline hiçbir müdahalede bulunmayan Almanya, ecdadımıza soykırım iftirası atarak ikiyüzlülüğünü göstermiştir'

KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 'Bizim ecdadımız hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ecdadımıza bu suçlamaları yöneltenleri, Birleşmiş Milletler kararlarıyla sabit olan kendi geçmişlerindeki soykırım lekesiyle bir kez daha yüzleşmeye davet ediyorum.' dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Federal Meclisinin, Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını 'soykırım' olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesi, 'Türkiye'ye karşı hasmane bir tutum olarak' değerlendirdi.

'Tarihi hadiseleri çarpıtarak ve siyasallaştırarak dış politik bir koz haline getirmek isteyenler, en büyük zararı Türk ve Alman halklarının kardeşliğine vermektedirler.' diyen Mehmet Muş, tarihi hadiseler hakkında siyasetçilerin değil tarihçilerin hüküm vermesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ve kimsenin bu tip iftiralarla Türkiye'yi köşeye sıkıştıramayacağını vurgulayan Muş, 'Bizim ecdadımız hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. Ecdadımıza bu suçlamaları yöneltenleri, Birleşmiş Milletler kararlarıyla sabit olan kendi geçmişlerindeki soykırım lekesiyle bir kez daha yüzleşmeye davet ediyorum. 21. yüzyılda Suriye’de resmen soykırım yapan Esed katiline hiçbir müdahalede bulunmayan Almanya, ecdadımıza soykırım iftirası atarak ikiyüzlülüğünü göstermiştir.' dedi.

Mehmet Muş, Alman Federal Meclisinde söz konusu karar tasarısını hazırlayanları ve lehinde oy verenleri kınadığını belirterek, bu hasmane tutuma karşı sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA