Alanya'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlamaları

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” Alanya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrenci grupları ve protokolden oluşan çevre korteji, Atatürk Anıtı önünden başlayarak çevrenin önemine dikkat çeken pankart ve dövizlerle İskele Meydanına yürüdü. Korteje, vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları da destek verdi. İskele Şelale Meydanı’nda düzenlen resmi programda, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan çevrenin önemine dikkat çeken birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından, çevre konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. “7. Alanya Çevre Festivali”, okulların hazırladığı geri dönüşüm stantlarının gezilmesi ve dans gösterilerinin ardından sona erdi.

Alanya'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlamaları
“HERKES ÇEVREYE DUYARLI OLMALI”

Festivalin açılışında konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, çevrenin korunması ve çevre duyarlılığının sürdürülebilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların, sadece “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nde değil, her zaman yapılması gerektiğini vurguladı. Yenialp, çevrenin kontrol edilmesi ve korunmasına dair yürütülen tüm çalışmalara Alanya Belediyesi olarak tam destek verdiklerini, kentte yaşayan ve ziyarete gelen bütün insanların da aynı duyarlılığa sahip olması gerektiğini ifade etti.

ÖĞRENCİLER, BİN 256 KİLO ATIK PİLİ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDI

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında, “2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması”nda dereceye giren okullara ödülleri de dağıtıldı.

Toplam 84 okulun katıldığı yarışmada, bin 256 kilogram atık pil toplandı. Yapılan etkinliklerde bu yıl dereceye giren okulları açıklandı. 1’incilik ödülüne Bilgi Bulut İlkokulu, 2’ncilik ödülüne Cikcilli Nimet Alaettinoğlu İlkokulu ve 3’üncülük ödülüne ise Konaklı Kemal Atlı Ortaokulu layık görüldü.

Ödül sahibi okullara 1’inciye dizüstü bilgisayar, 2’nciye projeksiyon makinesi, 3’üncüye de çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi.
Kaynak: İHA