AK Parti Kırşehir Milletvekili Çetinkaya Açıklaması

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, “Soykırım meselesi Almanya Meclisi’nin meselesi değildir diye düşünüyoruz. Bu meseleyi farklı şekilde ele almak gerekir. Geçmişte de hükümetimizin teklifleri olmuştur” dedi.

TBMM Katip üye İshak Gazel ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Çetinkaya, gezi olaylarına değinerek, “Türkiye demokrasisi büyüyecek, demokrasiyle gelişecek ve bu demokrasi ülkemiz için çok önemli. Bunu tehdit eden her türlü kalkışma, ayaklanma, halk olayları, adı ne olursa olsun buna topyekün karşı durmak gerekir diye düşünüyoruz. Bu anlamda gezi olayları gibi olayların ülkemizde olmaması adına milletimizin bilinçli olması çok önemlidir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

"GEZİ OLAYLARI, MİLLETE KARŞI BİR KALKIŞMADIR"

Çetinkaya, gezi olaylarının millete karşı bir darbe olduğunu aktararak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zamanın Başbakanı darbe teşebbüsünün direkt hedefi olarak iktidardan al aşağı edilmeye çalışıldı. Gezi’den sonra gerçekleşen olaylarda Gezi kalkışmasının nasıl bir mahiyetinin olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koydu” diye konuştu.

"ALMAN PARLAMENTOSU’NU KINIYORUM"

Alman Parlamentosu’nun verdiğini kararı kınadıklarını belirten Çetinkaya, “Geçmişe dayalı Almanya ile çok iyi ilişkilerimiz var. İnşallah bu mesele bir an önce atlatılır. Soykırım meselesi Almanya Meclisi’nin meselesi değildir diye düşünüyoruz. Bu meseleyi farklı şekilde ele almak gerekir. Geçmişte de hükümetimizin teklifleri olmuştur. İnşallah Almanya ile yaşanan bu meselede geçmişe dayalı dostluğumuzu da düşünürsek, atlatılır diye temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA