Ağrı Bilgi Koleji'nde 'Kariyer Günleri'

Ağrı Valisi Musa Işın, Özel Modern Bilgi Koleji tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Işın, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.

Şimdiki öğrencilerin daha fazla imkana sahip olduğunu belirten Işın, 'Bunun kıymetini bileceksiniz. Şimdi bu kadar emek aynı zamanda bir teşekkürü gerektirir. Nedir bu teşekkür? Ders çalışmaktır. Bu kadar ilgi ve alaka sizin daha fazla ders çalışmanızı gerektiren bir durum. Daha fazla hassasiyet göstereceksiniz, daha fazla dikkatli davranacaksınız.' dedi.

Arkadaşlığın önemine de değinen Işın, şunları kaydetti:

'Arkadaşlıklarınızı daha titiz seçeceksiniz ve birbirinizi çok seveceksiniz. Bizim toplumumuzda eksik olan bir şey var. Sevgisizlik. Toplum olarak birbirimizi sevmesini bilmiyoruz. Daima güler yüzlü olacağız, birbirimizi seveceğiz ve paylaşmasını bileceğiz. Kalbimize kötülük sokmayacağız ve birbirimizi çok seveceğiz. Büyüklerimizi çok seveceğiz, anne ve babamıza karşı çok saygılı olacağız, onların sözünden asla çıkmayacağız. Dostluklar çok önemlidir, arkadaşlıklar çok önemlidir. Zamanınızı çok iyi değerlendireceksiniz. Yarınınız, istikbaliniz bugüne bağlıdır. Bugün çalışmazsanız, bugün zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmezseniz, yarınınızı kazanamazsınız. Dolaysıyla önünüzdeki o op uzun ömür bugün kazanılacak bir zaman dilimidir. Onun için derslerinize çok iyi çalışın, bol bol kitap okuyun. Sadece ders çalışarak kendinizi yetiştiremezsiniz. Dünya klasiklerini, İslam klasiklerini ve Türk İslam klasiklerini okuyun.'

Program sonunda Vali Işın'a, okul öğrencilerinden Özgür Karip Işın'ın program öncesi çektiği fotoğrafını hediye etti.

Kaynak: AA