Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu Türkiye İkincisi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liseleri arasında yapılan 7. Arapça Etkinlikleri Yarışmalarında Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu.

Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu Türkiye İkincisi Oldu
Bu yıl 7. düzenlenen yarışmaların çocuk şarkıları alanında Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu Türkiye ikincisi oldu. İmam Hatip Ortaokulları arasında, Arapça şiir okuma, Arapça hikaye canlandırma ve Arapça çocuk şarkıları olarak toplam üç kategoride yapılan yarışmalar, il elemeleri, bölge elemeleri ve Türkiye finalleri olarak üç aşamada gerçekleştirildi.

Sonuçlar yurt genelinde 10 bölge üzerinden değerlendirilmiş ve bölge birincileri finale katılmaya hak kazanmışlardı. 29 Mart ta gerçekleştirilen Adıyaman il elemelerinde şarkı ve hikaye canlandırma kategorilerinde birinci olan Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu, bölge elemelerine katılmış, Arapça çocuk şarkıları kategorisinde Bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Yarışmada Şemsettin Göksu, Abdussamed Bozkurt, Nazmiye Beyza Tanrıverdi ve Rumeysa Kevser Kablan adlı öğrenciler Ruhi fidak adlı eserle Adıyaman İmam Hatip Ortaokulunu temsil etmiş ve çocuk şarkıları kategorisinde bölge birincisi 10 okul arasında Türkiye ikincisi oldu.

Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nevzat Yiğit, Türkiye ikincisi olan öğrencilerin yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek bu tür yarışma ve etkinlik organizasyonlarının öğrencilerin olumlu benlik gelişimine, sosyalleşmelerine ve İmam hatip kurum kültürünün oluşumuna yaptığı katkının önemini vurguladı. Adıyaman İmam Hatip Ortaokulu olarak sportif ve sosyal birçok alanda başarılara imza attıklarını ifade eden Müdür Yiğit, Türkiye finallerinde alınan ikincilik derecesinin bu başarıları taçlandırdığını ve Arapça diline ve etkinliklerine ilgiyi arttırdığını vurguladı.
Kaynak: İHA