'1001 Çocuk 1001 Dilek' Projesi, Yüzleri Güldürdü

Kastamonu’da, Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen “1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi” kapsamında 50 öğrenciye hediyeleri verildi.

'1001 Çocuk 1001 Dilek' Projesi, Yüzleri Güldürdü
Deniz Feneri Derneği, ihtiyaç sahibi çocukların yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri dileklerini yerine getirmeyi amaçlayan “1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi”ni 14. kez başlattı.

Proje kapsamında Deniz Feneri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Halit Bitkin, dernek üyeleriyle birlikte Kastamonu’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Mescit Ortaokulu ile Duruçay Ortaokulunu ziyaret ettiler. Burada öğrencilerle bir araya gelen Şube Başkanı Bitkin, ilk olarak öğrencilere sunum eşliğinde Deniz Feneri Derneğinin çalışmalarından bahsetti. Öğrencilerin merak ettiği soruları da cevaplandıran Bitkin, 1001 “minik yürek”, kalplerindeki coşku ve isteği mektuplara yazarak, Deniz Feneri’ne ulaştırdı. Projeye özel açılan “www.1001dilek.com” internet sitesinde yayınlanan mektuplarda, bebek isteyen çocuklar, hiç görmediği babasının resmini isteyenler, annesinin ameliyat edilerek gözlerinin açılmasını talep edenler, her gün okula beslenme çantası götürmek isteyen çocuklar, zenginliği “poğaça yiyebilmek” olarak tarif eden, zenginliği evden çıkan ve direkt pastaneye giden yol şeklinde resmedenler de yer aldı. Proje kapsamında bu yıl 7 bölgeden 22 ile bağlı 44 köyde yaşayan bin 200 çocuğa çeşitli sorular sorularak dilekleri alındı. Bu dilekler, her dileğin maddi değeri de yazılarak, internet sitesinde yayınlandı. Hayırseverler de bu isteklerden birini gerçekleştirmek istediklerinde, “Dileğini gerçekleştir” butonuna tıklama yaptı” dedi.

Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce dilek topladıklarını, ilk dileğin on dört yıl önce gerçekleştirildiğini belirten Bitkin, “Yüzlerde oluşan küçük bir tebessüm, bizim en büyük mutluluğumuz. Projemize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bitkin, 13 yılda 28 bin çocuğun dileğini yerine getirdiklerini belirterek, çocukların hayallerinin yerine getirildikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Bitkin, “Bunu yaparken de bağışçılarımızdan destek alıyoruz. İnternet sitemizde dileklerimizi sunuyoruz ve hayırseverler de buna katkı sunuyor. Böylece Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara ulaşıyoruz. Bu yüzden bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Bitkin, projeyle çocukların yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavradığını dile getirdi.

Sunumun ardından öğrencilerin dilek mektubuna yazdıkları kaykay, elbise, futbol topu, gitar gibi hediyeler çocuklara verildi.

Hediyelerini alan öğrenciler, dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA