Tümer Açıklaması 'Havuzlar Çoğalsın, Ölümler Dursun'

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bunaltıcı sıcakların başladığı şu günlerde Adana’daki boğulma olaylarına önlem alınabilmesi için çocukların havuzlardan ücretsiz yararlanması ve yeni havuzlar yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Tümer Açıklaması 'Havuzlar Çoğalsın, Ölümler Dursun'
Sulama kanallarında serinlemeye çalışan çocuklarla bir araya gelen Milletvekili Tümer, Adana’daki sulama kanallarının can pazarına dönüşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Milletvekili Tümer’le sohbet eden çocuklar, havuzların paralı olması nedeniyle serzenişte bulundu. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Tümer, “Kentte Büyükşehir’e ait mevcut havuzlar Büyükşehir Belediyesi eliyle eğitmenler gözetiminde çocukların ücretsiz yararlanabileceği şekilde düzenlenebilir. Havuz sayısı artırılabilir” dedi.

“HİJYENİK OLMALI, EĞİTMEN NEZARET ETMELİ”

Hijyenik, bakımlı, sayıca fazla ve eğitmenler denetimindeki havuzlardan ücretsiz faydalanacak çocukların böylelikle sulama kanallarını tercih etmeyeceğine inandığını dile getiren Tümer, şunları söyledi:

“Bunaltıcı sıcaklarda dar gelirli ailelerin çocukları zorunlu olarak sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. İmkanı olan aileler denize, yaylaya gidebiliyor ancak imkanı olmayan aileleri de düşünmek zorundayız. Bu ailelerimizin çocukları da en yakın sulama kanallarına yöneliyor. Sonuçta istenmeyen kötü tablolarla karşılaşıyoruz. CHP’li belediyelerin yaptığı gibi Büyükşehir Belediyesi’ne ait havuzlar da çocukların ücretsiz kullanabileceği cazip bir hale getirilebilirse boğulma olaylarının yok denecek kadar azalacağını düşünüyorum. İmkanlar dahilinde yüzme havuzları sayısı da artırılabilir. Havuzlarda bulundurulacak denetmenler nezaretindeki çocuklarımız hem yüzme öğrenecek hem de sulama kanallarına gitmekten vazgeçecektir. Sosyal belediyecilikte birçok projeye imza atan CHP’li belediyeler, kendi sorumluluklarındaki havuzlara gidecek çocuklar için havlu, mayo ve terlik ihtiyacını da karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin de böyle bir yöntemle çocuklarımızı havuzlara çekmesini diliyorum. Öte yandan geçmişte uluslar arası başarılara imza atmış yeni yüzücülerimizin yetişmesinin de önü açılacaktır.”

“KALDIRIM VE KORKULUK DÜZENLEMESİ YAPILMALI”

Sulama kanallarına düşen araçlar içerisinde sıkışan veya yüzme bilmediği için boğulan birçok vatandaşın yanı sıra önceki gün demir korkuluklar arasından suya bakarken kanala düşen 6 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini anımsatan Tümer, “Sulama kanallarına serinlemek için giren çocuklarımızın dışında insanlarımız çeşitli nedenlerle kanala düşerek yaşamını yitiriyor. Kaldırım ve korkuluk düzenleri de çağa uygun mühendislik hizmetiyle yenilenmelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA