TBMM Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

'Hizmette siyaset olmaz. Siyaset sadece bölge ve ülke insanına hizmet için vardır. Siyaset halkımıza dokunmak içindir. Bu yarışı ne kadar güzel gerçekleştirirsek bundan ülkemiz de o kadar kazanır'

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hizmette siyaset olmayacağını belirterek, 'Siyaset sadece bölge ve ülke insanına hizmet için vardır. Siyaset halkımıza dokunmak içindir. Bu yarışı ne kadar güzel gerçekleştirirsek bundan ülkemiz de o kadar kazanır.' dedi.

Hamzaçebi, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Trabzon'da, Düzköy Belediye Başkanlığının yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Belediyeciliğin bir hizmet yarışı olduğunu ve bunun da Düzköy'de en iyi şekilde sergilendiğini ifade eden Hamzaçebi, 'Önceki dönem belediye başkanlarımız Düzköy'e hizmet etti. Şimdi sıra bu dönem belediye başkanımızda. Belediye Başkan'ımız adeta bütün Türkiye'yi gezerek bir imkan ve kaynak bulmaya, bulursa da bunu Düzköy'e aktarabilmeye çalışmıştır. Bunun sonucu olarak da belediye hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.' diye konuştu.

Hamzaçebi, Düzköy'ün siyasi yaşamında önemli bir yeri olduğunu dile getirerek, 'Düzköy benim siyasi yaşamımda ilçe çalışmalarıma başladığım ilk yerdik. Çok çalıştık ve vatandaşlarımızla beraber olduk.' dedi.

Belediyeciliğin halka hizmet olduğunu ifade eden Hamzaçebi, şunları söyledi:

'Belediye başkanları siyasi partinin mensubu olarak seçilir ama yarıştıkları bölgeye daha iyi hizmet için yola çıkar. Yani belediye başkanları elbette bir partinin mensuplarıdır ama hizmetlerinde parti ayrımı göstermezler. Ben Düzköy'de bunun tanığıyım ve biliyorum. Hizmette siyaset olmaz. Siyaset sadece bölge ve ülke insanına hizmet için vardır. Siyaset halkımıza dokunmak içindir. Bu yarışı ne kadar güzel gerçekleştirirsek bundan ülke o kadar kazanır.'

Huzurun var olduğu, artık şehitlerin gelmediği bir ülke istediklerini belirten Hamzaçebi, milletin ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve barış içerisinde yaşayacağına inancının tam olduğunu dile getirdi

Hamzaçebi, konuşmaların ardından beraberindekilerle hizmet binasının temeline ilk harcı attı.

Törene, Hamzaçebi'nin yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA