Sıcaklık 40 Dereceyi Buldu, Çocuklar Süs Havuzuna Daldı

Bursa’da 40 dereceyi aşan sıcaktan bunalan çocuklar, süs havuzlarına akın etti.

Sıcaklık 40 Dereceyi Buldu, Çocuklar Süs Havuzuna Daldı
Yoğun sıcak ve yüzde 60 oranındaki nem yüzünden bunalan çocuklar, yaşadıkları bölgede yüzme havuzu olmadığı için süs havuzunu tercih ettiklerini söyledi.

Yüzme bilmeyen bazı çocuklar ise havuza girmeyip başlarını çeşme altına sokup serinledi.

Özellikle Mudanya Yolu üzerindeki kavşaklarda yer alan havuzları dolduran ilk ve orta okul öğrencisi çocuklar, buz gibi suyun keyfini çıkarttı. 50 santimetrelik suya balıklama dalan çocuklar, "Havuzda elektrik yok mu?" sorusuna ise "Daha önce yüzdük denedik. Şu anda elektrik yok" cevabını verdi.

Geçit Mahallesinde yüzme havuzu bulunmadığı için Balat Kavşağında yer alan fıskiyeli havuza yüzmeye geldiklerini belirten çocuklar, sürekli iyi bir yüzme havuzu hayal ettiklerini belirterek Osmangazi ve Nilüfer Belediyelerinden bölgeye yüzme havuzu yapmasını istedi.

Yakında açılan bir AVM’de yüzme havuzu olacağını duyduklarını ifade eden çocuklar, "Endülüs AVM’de önümüzdeki günlerde bir havuz açılacağını duyuyoruz. Saati 10 lira olacak diyorlar. Eğer böyle uygun bir fiyat olursa gidip orada yüzeriz. Ancak çaresizlikten serinlemek için şimdilik süs havuzunda giriyoruz" dedi.

Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri, elektrik kaçağı ihtimali bulunan süs havuzlarındaki çocukları uzaklaştırıyor.
Kaynak: İHA