O liselerin listesi düzmece çıktı

Söz konusu "Liseliler bildirisine" imza verdiği iddia edilen okulların listesinin düzmece olduğu ortaya çıktı.

O liselerin listesi düzmece çıktı
O liselerin listesi düzmece çıktı
Yaklaşık bir ay önce DHKP-C'nin sözde gençlik kollarının liselerde başlattığı, PKK ve FETÖ medyasının desteği ve Kılıçdaroğlu'nun da 'Eylemci liseliler bizim gururumuzdur' diyerek savunduğu liselerde kışkırtma eylemi ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Söz konusu 'Liseliler bildirisine' imza verdiği iddia edilen okulların listesinin düzmece olduğu ortaya çıktı.

Yeni bir Gezi kalkışması hayaliyle liseli çocukları sokağa dökmeyi hedefleyen İslâm karşıtı 'liseliler bildirisi'ne imza verdiği iddia edilen okulların listesinin düzmece olduğu ortaya çıktı. Yeni Akit gazetesinin haberine göre, Robert Koleji ile Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi gibi azınlık ve sol faşist grupların örgütlendiği sosyete okulları hariç hiçbir eğitim kurumunun bildiriye destek vermediği belirlendi.

O liselerin listesi düzmece çıktı

Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan lise talebelerini marjinalleştirerek pençesi altına almaya çalışan militan sol zihniyetin tertiplediği 'liseliler bildirisi' oyunu bozuldu. 'Gericiliğe geçit vermeyeceğiz' başlıklı İslâm düşmanlığı içeren bildiriye destek verdiği iddia edilen 365 okuldan birçoğunun listeye masa başında eklendiği öğrenildi. Ülke çapındaki okullarda hükümet aleyhine başkaldırı varmış gibi lanse edilen çakma bildiriye Robert Koleji ile Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi gibi az sayıdaki emperyalist azınlık ve sol faşist grupların örgütlendiği sosyete okulları hariç hiçbir eğitim kurumunun destek vermediği belirlendi.

DESTEK BAKIN HANGİ OKULLARDAN GELDİ

Türkiye Liseliler Birliği adlı faşist-sol grup tarafından düzenlenen İslamofobik bildiriye Amerikalı Robert Koleji, Charles de Gaulle Fransız Lisesi ve Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi gibi kökü dışarıda emperyalist azınlık okulları destek verdi. Vehbi Koç Vakfı Lisesi, Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi, Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi, Beykent Kavram Temel Lisesi, Okyanus Koleji ve TED Koleji'nin başını çektiği birtakım sosyete okulu da İslam karşıtı bildirinin imzacıları arasında yer aldı.

MASABAŞI LİSTE


Bu eğitim kurumlarının ardından Türkiye geneli açısından oldukça sönük kalan imza listesine yüzlerce okul adının dahil edildiği belirlendi. Yapılan araştırmaya göre; tüm okullarda AK Parti Hükümeti aleyhine bir başkaldırı varmış gibi lanse edilen bildiride adı geçen çok sayıda lisenin bir tek talebesinin dahi sol faşist öğrenci ve öğretmenle işbirliği yapmadı. Azınlık ve sosyete okullarının haricinde destek bulunamayan bahse konu bildiriye imza verdiği iddia edilen çoğu eğitim kurumu masa başında listeye eklendi.

'BU KİRLİ OYUN TANIDIK'

Düzmece listede birçok okulu yer alan Antalya'nın Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, yaptığı açıklamada, provokatif bildiriye tepki gösterdi. 'Bu kirli oyunu çok iyi tanıyoruz. Gezi kalkışmasının baş aktörleri, bugün liseliler üzerinden yeni bir arayış içerisinde' diyen Mustafa Çoban, 'Listede adı geçen, Antalya'nın da aralarında bulunduğu birçok şehirdeki yüzlerce okulun ne bu olaydan haberi vardır ne de bu öğrencilerin. Hiçbir şeyden haberi olmayan öğrencilere mal edilen bildiri yalanı tamamen bir algı operasyonu. Bu konuda ne bir okulda eylem oluşmuş, ne bir açıklama yapılmış, ne de öğrencilerin bunlarla ilgili bir reaksiyonu olmuş. Protesto ve eylemin olmadığı, her şeyin normal seyrinde ilerlediği okullarını, söz konusu listede gören okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler de şaşkın durumda' dedi. Eylemlerin fiili olarak gerçekleştiği azınlık okullarına da değinen Mustafa Çoban şunları kaydetti: 'Robert Koleji ve bazı Fransız liselerinin kadrosuna bakılırsa çok fazla yabancı uyruklu öğretmen görülür. Bu da bazı şeylerin dış kaynaklı olduğunun belli bir göstergesidir. Bildiriye birkaç okulda imza verilmesi hiçbir anlam ifade etmeyeceği için de asparagas haber ve bildirilerle bunu Türkiye'ye yaymaya çalıştılar. Bu bir komplodur ve tutmamıştır, tutmayacaktır.'

İŞTE O OKULLAR

5-10 okuldan ibaret olan sayının algı amacıyla 365'e çıkarıldığı 'Gericiliğe geçit vermeyeceğiz' başlıklı nefret bildirisinde ismi geçen ancak ne bir öğrencisinin ne de idarecisinin olaylardan haberdar olmadığı öğrenilen yüzlerce okuldan bazıları şunlar:

Çağlayan Anadolu Lisesi, Kepez Anadolu Lisesi, Konyaaltı Anadolu Lisesi, Necati Dölen Anadolu Lisesi, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi, Akdeniz Anadolu Lisesi, Tophane Mesleki ve Anadolu Lisesi, Hamidiye Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Has Temel Lisesi, Bilge Eğitim Temel Lisesi, Fen Bilimleri Lisesi, Antalya Anadolu Lisesi, Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Piri Reis Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Güngören Bilge Temel Lisesi, Selçuk Kız Meslek Lisesi, 1. Murat Anadolu Lisesi, Milas Anadolu Lisesi, Sakarya Anadolu Lisesi, Kırıkkale Mehmet Akif Anadolu Lisesi ile Sokullu Mehmet Anadolu Lisesi…

O liselerin listesi düzmece çıktıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'liseliler' açıklaması