Musevi Cemaati İlk Kez İftar Verdi

Musevi Cemaati Melbourne’de ilk defa iftar verdi.

Avustralya’nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren Victoria Musevi Cemaati Konseyi (JCCV) ilk defa iftar verdi.

JCCV tarafından Melbourne Katolik Liderlik Merkezinde düzenlenen iftara Müslümanların yanı sıra Musevi cemaati üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yaklaşık 80 davetli katıldı. JCCV tarafından ilk defa verilen iftar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İngilizce açıklaması ile başladı.

Self servis olarak organize edilen iftarın ardından yapılan konuşmalarda çok kültürlülüğün ve birlikte yaşamanın önemine vurgu yapılarak bu tür faaliyetlerin tekrarında yarar olduğu belirtildi.

İftarı organize eden JCCV’nin Başkanı Jennifer Huppert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘‘İki ayrı toplumun üyelerinin bir araya gelerek, konuşmaları, birbirlerini tanımaları, engelleri ortadan kaldırmaları, köprü kurmaları ve uyum içinde yaşamaları için çok güzel bir fırsat.’’ dedi.

İftar organizasyonuna katkıda bulanan Victoria İslam Konseyi müdürü Nail Aykan, Museviler tarafından verilen iftarın daha önce gerçekleşen faaliyetlerde oluşan karşılıklı güven duygusunun bir ürünü olduğunu söyledi.

İftarın sadece bir araya gelerek bir şeyler yemek olmadığını, iki toplum arasında yaşanan iyi ilişkilerin daha da geliştirmeye çalışıldığını hatırlatan Aykan, ‘‘Victoria’da çok kültürlülük ve dinler arası ilişkiler gerçekten çok sağlam ve samimi bu eyalette bu geceki yemekte bunun bir ispatı’’ ifadesini kullandı.
Kaynak: AA