Kuzusunu Yanından Ayırmıyor

Ordu'da çiftçilikle uğraşan 60 yaşındaki Celal Özel, 'bebek' gibi baktığı kuzusunu her yere götürüyor Özel: 'Üç günde bir şampuan ile yıkıyorum. 10 tane de parfümü var, cebimde taşıdığım parfümü ona kullanıyorum'

EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da 60 yaşındaki çiftçi Celal Özel, 'bebek' gibi baktığı kuzusunu yanından ayırmıyor, bakımı ile özel ilgileniyor.

Gürgentepe ilçesine bağlı Mağara Mahallesi'nde yaşayan ve küçük yaşlardan beri bahçe işleri ile uğraşan Özel, hayvanlara büyük sevgi besliyor.

Özel'in, yaklaşık bir ay önce satın aldığı kuzu için yaptıkları ise çevresindekilerin zaman zaman şaşkınlık yaşamasına neden oluyor.

'Boncuk' ismini verdiği kuzuyu yanından ayırmayan ve otomobili ile gezdiren Özel, bakımına da önem verdiği hayvanı üç günde bir yıkıyor, yününü tarıyor.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri hayvanlara severek baktığını söyledi.

Geçen sene beslediği koçu saldırgan tavırlı olduğu için sattığını anlatan Özel, kuzuyu ise Tokat'ın Niksar ilçesinden 150 liraya satın aldığını, biberon ile beslediğini ifade etti.

- 'Gittiğim her yere götürürüm'

Kuzusunu arabası ile gezdirdiğini dile getiren Özel, 'Çarşı pazar nereye gidersem gideyim onu da götürüyorum. Tokat'a, Ordu'ya ve Samsun'a götürüyorum. Gittiğim her yere götürürüm. Allah izin verirse onunla İstanbul'a da gideceğim. Sırf onun için arabayı aldım. Arabanın arka minderini sökeceğim, yatak koyacağım ve o orada yatacak.' diye konuştu.

Özel, kuzusunun bakımına da önem verdiğini belirterek, 'Üç günde bir şampuanla yıkıyorum. Tertemiz kurularım ve sobanın başında kuruturum. Hasta olur diye hiçbir yerini ıslak bırakmam. Gerekirse ilaç veriyorum. Günde iki biberon su içiyor. Üç öğün de süt içiyor. Aynı zamanda yeşillikte yayılıyor. 10 tane de parfümü var. Cebimde taşıdığım parfümü ona kullanıyorum. Mis gibi de kokuyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Onu çok seviyorum'

Yaklaşık 10 sene önce evlendiğini ve çocuğu olmadığını aktaran Özel, 'Çok geç evlendim. Onun için çocuğum olmadı. Kuzunun çocuktan farkı yok, aynı çocuk gibi. Peşimden ayrılmaz. 500 kişinin içine götürüp bıraksan yine gelip beni buluyor. Sürekli kokluyor ve kokudan beni bulur. Öyle bir hayvan. Ben de onu çok seviyorum. Ölene kadar benimle olur. 10 sene mi, 20 sene mi yaşar, benimle durur. Allah izin verirse onu ben hususi arabayla gezdiririm.' şeklinde konuştu.

Özel, kuzunun odasında hazırladığı özel yatakta uyuduğunu dile getirerek, çevredekilerin de Boncuk'a ilgi gösterdiğini ve hayvana ilgisi nedeniyle zaman zaman şaşkınlık yaşayanlar olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA