'En Baba' Kaymakam

Adana’nın Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu, ilçede açılan güreş kursuna yaklaşık 4 kilometre uzaklıktan yaya olarak gelen iki çocuğa bisiklet hediye etti.

'En Baba' Kaymakam
Tufanbeyli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mürsel Erçil tarafından Tufanbeyli’deki güreşe karşı yetenekli çocukların ortaya çıkartılması için güreş kursu açıldı. Kursa Tufanbeyli merkez ve mahallelerinden çok sayıda çocuk kayıt yaptırdı. Tufanbeyli’ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Damlalı Mahallesi’nden Mahmut Büyükhan (12) ve Adem Dikmen (13) isimli çocuklar da kursa yazıldı. Ancak maddi durumu iyi olmayan çocuklar mahalleden ilçe merkezindeki güreş kursuna 4 kilometre yürüyerek gelmeye başladı.

Çocuklar güreşi çok sevdiği için yaya gelmek çok zorda olsa bu duruma katlanıyordu. Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu ise kursu ziyaretinde güreş yapan çocukları seyrederken iki çocuğun daha kursa geldiğini fark etti. Kaymakam Başoğlu, çocuklara neden geç kaldıklarını sorunca onlar da 4 kilometre yürüyerek kursa geldiklerini söyledi.

Bunun üzerine Kaymakam Başoğlu, çocukların bu durumuna üzülerek onlara bisiklet alıp hediye etti.

Çocuklardan Mahmut Büyükhan, kendileri için 4 kilometreyi yürümenin çok zor olduğunu belirterek, "Babam mevsimlik işçi olarak çalışıyor servise verecek parası yoktu, annem de zaten ev hanımı. Ben ya kursa katılmayacaktım ya da yaya olarak gelecektim ben yürüyerek gelmeyi seçtim. Çünkü güreşi çok seviyorum ileride iyi bir güreşçi olmak istiyorum. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum artık bisikletle gidip geleceğiz yorulmayacağız" dedi.

Babasını bir süre önce kaybeden Adem Dikmen ise babası hayatta olmadığı için maddi durumlarının iyi olmadığını bu nedenle güreş yapabilmek için yaya geldiklerini, ancak kaymakamın sayesinde artık yaya gelmekten kurtulduklarını söyledi.



Tufanbeyli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mürsel Erçil ise Tufanbeyli’de sporu ayağa kaldırmak yetenekleri ortaya çıkarmak için bir çok branşta kurs açtıklarını güreş kursunun da bunlardan biri olduğunu bu kurs sayesinde ata sporundaki yetenekli çocukları ortaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: İHA