Cakarta Ramazan Ayı Caz Festivali

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen Ramazan Ayı Caz Festivali büyük ilgi gördü.

Başkent Cakarta'nın Menteng ilçesindeki Cut Meutia Camisi önünde, teravih namazı çıkışı düzenlenen Caz Festivali'ne ülkenin çeşitli bölgelerinden müzisyenler katıldı.

Teravih namazı sonrası yerel saatle 22.00'de başlayan festival sahur vaktine kadar devam ederken, sahneye çıkan müzisyenlerin İslami kıyafetler giymesi dikkati çekti.

Cut Meutia Camisi Gençlik Kolları Vakfı tarafından desteklenen festival, ramazanın önemine vurgu yapmak ve gençleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Festivalde sahneye çıkan Shena Malsiana, 'Bu gece benim için çok güzel geçti. Ramazan ayında müziğin birleştirici gücünü kullanarak teravih namazından sahura kadar birlikte olma şansı elde ettik.' diye konuştu.

Festivali organize edenlerden Doni Saputra da 'Her yıl düzenlediğimiz bu festivalle gençlere müzikle ramazan ayının önemini hatırlatmaya çalışıyoruz. Onları teşvik etmek için Ramazan Ayı Caz Festivali adı altında müzik şöleni sunuyoruz. Bu festivalle müzikseverler hem eğleniyor hem de Ramazan çerçevesinde bir araya gelerek paylaşımda bulunuyor.' dedi.

Kaynak: AA