Bursa Yıldırım İlçesinden Sason'a Kardeşlik Köprüsü

Ak Parti Genel merkezi tarafından başlatılan kardeşlik köprüsü, kardeş belediyeler projesi kapsamında Bursa’nın Yıldırım ilçe belediyesi Batman’ın Sason ilçesine kardeşlik köprüsü kurdu.

Bursa Yıldırım İlçesinden Sason'a Kardeşlik Köprüsü
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, beraberinde Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yalçın Özdemir, Ak Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adnan Kurtuluş, Belediye Meclis Üyesi Servet Abık, Yıldırım İlçe Sosyal Politikalar Başkanı Kadir Batmaz ve Yıldırım Belediyesi ilçe teşkilatından oluşan heyetle Batman iline gelerek Sason ilçesine gönül köprüsü ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kardeşlik köprüsü ziyaretinde Yıldırım’dan gelen heyet Ak Parti Sason İlçe Başkanı Avni Yıldırım ve Ak Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek Sason, Malabadi Köprüsü ve antikkent Hasankeyf’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Batman’ın Sason Ak Parti İlçe Başkanlığı salonunda bir açıklama yapan Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Bizler kardeşliği çok daha anlamlı kılmak istiyoruz. Kardeşliğin anlamlı kılınması için de gönülden gönüle köprüler sunulması lazım. Biz inşallah bu köprünün bir ayağını Sason’a bir ayağını Yıldırım’a attığımız zaman Sason ve Yıldırım ilçemizin insanlarının kardeşliğinin ebedi olmasını sağlayacak güzel hizmetlerle adım atacağız” dedi.

Ak Parti Sason İlçe Başkanı Avni Yıldırım ise; yıllarca bu kardeşliği baltalamak isteyen, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Bu bölgede kardeşlik üzerinde oyunlar oynanıyor. Bize düşen görev ise bu kardeşliğimizi perçinleştirmek ve birleştirmektir. Bunun yolu da birlik beraberlik ve aynı oluşumlardan geçmektedir. Teşkilat olma hasebiyle bizim Sason veya Bursa Yıldırım ilçesi olmak diye bir ayrımcılığımız yok. Biz biriz, birlikteyiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” diye konuştu.

Ak Parti Sason ilçe teşkilatı ile Ak Partili Yıldırım ilçesi teşkilatı birlikte aile ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Teşkilat başkan ve üyeleri Sason Kaymakamı Tekin Dundar ve Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’ı da makamında ziyaret etti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bir evde yapılan aile ziyaretinde bedensel engelli Ercan Çiftçi’ye akülü araba sözü verdi. Aile gezilerinde üzerinde ’Dostluk kolisi’ yazılı gıda paketleri de dağıtıldı.

Teşkilat üyeleri Malabadi Köprüsü, Antikkent Hasankeyf gezisinden sonra Batman’da iftara katıldı.

Heyet daha sonra havayolu ile Bursa iline gitmek üzere Batman’dan ayrıldı.
Kaynak: İHA