Yozgat Kültür Merkezi Ve Öğrenci Yurdu Temel Atma Töreni

Eski TBMM Başkanı Çiçek: ''İnşallah bu yurttan memleketini, milletini seven insanlar yetişir. Bu yurtlarımızın sayısının Türkiye'de artması lazım''

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu temel atma töreninde ''İnşallah bu yurttan memleketini, milletini seven insanlar yetişir. Bu yurtlarımızın sayısı Türkiye'de artması lazım'' dedi.

Çiçek, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ile Yozgatlı Sanayiciler ve İş adamları Derneği tarafından Fatih'te yapılan Yozgat Kültür Merkezi ve Öğrenci Yurdu temel atma törenine katıldı. Çiçek, burada yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Binanın en kısa sürede tamamlanması gerektiğini ifade eden Çiçek, ''1966 yılında üniversiteye kayıt için buraya geldim. Sabahleyin otobüsten indik ve hukuk fakültesine kayda gittik. Bize ikametgah ilmuhaberi lazım dediler kayıt için. Ne demek olduğunu sorduğumuzda da İstanbul'da oturduğunuza dahil belge dediler. İstanbul'da bir tanıdığımız yoktu. Süleymaniye Cami'nin orada bir cami imamı bulduk Adanalı. Bir Yozgatlı bulamadığımız için Adanalı olan bir cami imamının yardımıyla ilmuhaberi alıp ve fakülteye kayıt yaptırdık.'' diye konuştu.

Artık o dönemlerin geride kaldığını anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

''Burası artık bir buluşma yeri olacak inşallah. Bir an evvel bitirelim. Diğer illerimizde olan hemşehrilerimize de burası örnek olsun. Böylesine önemli hizmet için çok sayıda insanın emeği var. Arsanın alınmasından bu noktaya gelmesine kadar emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yozgat kendisini bir türlü tanıtamamış bir vilayettir. Bu tarz binalarda olacak konferans salonlarında onları tanıtmamız lazım. İnşallah bu yurttan memleketini, milletini seven insanlar yetişir. Bu yurtlarımızın sayısı Türkiye'de artması lazım.''

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ise gençlerin böyle bir binaya kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz da uzun yıllardır kurdukları hayalin gerçek olacağını belirterek, projeye destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmalar ardından kurban kesildi ve binanın temeli atıldı.

Törene eski bakan Lütfullah Kayalar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA