Tekirdağ'ın Çıkaracağı Milletvekili Sayısının Artması

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak: '7 milletvekili Tekirdağ'ın yükünü omuzlama konusunda daha da etkili olacaktır' CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer: 'Burada önemli olan Tekirdağ'ın Türkiye ile beraber kazanması, daha iyi olması' AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Akçay: 'Şehrimizi temsil eden ne kadar çok sayıda milletvekili olursa şehrimiz adına daha iyi hizmet alma noktasında bir sonuç doğurur o yüzden bu önemli sevindirici bir durum'.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ'ın çıkaracağı milletvekili sayısının artması kararına ilişkin, '7 milletvekili Tekirdağ'ın yükünü omuzlama konusunda daha da etkili olacaktır' değerlendirmesini yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın (TÜİK) adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2015 yılı sonuçlarına göre seçim çevreleri ve her seçim bölgesinin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden belirlemesi üzerine Tekirdağ'ın çıkaracağı milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Öztrak, Tekirdağ'ın çıkaracağı milletvekili sayısının artmasının kent için olumlu bir sonuç olduğunu belirterek, '7 milletvekili Tekirdağ'ın yükünü omuzlama konusunda daha da etkili olacaktır. Güzel de bir yarış olacaktır. Biz 7'nin tamamına talibiz CHP olarak' diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise bunun bekledikleri bir gelişme olduğunu ifade ederek, 'Burada önemli olan Tekirdağ'ın Türkiye ile beraber kazanması, daha iyi olması. Önemli olan Tekirdağlı hemşehrilerimizin daha huzuru refahı bol bir Tekirdağ'da yaşaması. Bunu arzu ediyoruz. Çalışmalarımız bunun temelinde olacaktır' ifadelerini kullandı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay da Tekirdağ'ın milletvekili sayısının artmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Bu durumun, Tekirdağ'ın çok göç aldığını ve nüfusunun hızlı bir şekilde arttığının göstergesi olduğunu ifade eden Akçay, 'Bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum ben şimdiden. İnşallah büyüyen Tekirdağ ile birlikte biz de üzerimize düşen vebali, sorumluluğu yerine getirip ilimize en iyi hizmeti etme yolunda bir fırsat olarak gördüğümüzü belirterek hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Milletvekili sayısının mecliste fazla olmasının Tekirdağ için bir güç olduğunu ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

'Şehrimiz büyüyor, temsil sayısı da artıyor. Bugün İstanbul'un 90'ın üzerinde milletvekili, Ankara'nın da 40'ın üzerinde milletvekili var. Bunlar da tabii bir güç mecliste. Şehrimizi temsil eden ne kadar çok sayıda milletvekili olursa şehrimiz adına daha iyi hizmet alma noktasında bir sonuç doğurur o yüzden bu önemli sevindirici bir durum.'

- Vatandaş, kararın şehrin gelişmesine katkı sağlamasını bekliyor

Tekirdağ'da esnaflık yapan Hasan Bedel, Tekirdağ'ın çıkaracağı milletvekili sayısının 7'ye yükselmesinin, kente gelecek olan hizmet ve yatırımları arttıracağını düşündüğünü ifade ederek, 'Milletvekili sayısının artmasıyla belki gelecek dönemde Tekirdağ'a daha iyi yatırımlar olabilir. Milletvekillerimizin mecliste sayıca fazla olması, buraya gelecek hizmeti de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum' dedi.

Tekirdağ'da yaşayan Mehmet Sarıoğlu da hizmet noktasında buradan seçilen milletvekillerinin Tekirdağ ve ilçelerine faydalı olmasını istediklerini belirterek, 'Sayının çok fazla önemi yok bana göre. Biz bunun şehrimize daha etkin bir şekilde geri dönüşünü bekliyoruz' diye konuştu.

Kentte yaşayan Necati Subaşı ise kararı Tekirdağ'ın büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak bir gelişme olarak değerlendirdi.
Kaynak: AA