Tatilcilere Bayram Tatilinde Yat Turu İmkanı

İçel'de yat turu işletmecileri bayramda tatilcileri bekliyor.

Silifke ilçesinde bağlı Taşucu mahallesinde düzenlenen turlar kapsamında koyları gezme imkanı bulacak olan tatilciler, Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası, Barbaros Koyu, Tisan ve Boğsak gibi tarihi alanları tanıma fırsatı bulacak.

Silifke Turizm Derneği Başkanı ve aynı zamanda yat turu işletmeciliği yapan Ali Küçük, yaptığı açıklamada, tatilcilerin 9 günlük bayram tatilini yat turlarıyla değerlendirebileceğini söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin yat turlarına ilgi gösterdiğini, düzenlenen turlarla katılımcılara tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı tanımanın yanı sıra çeşitli animasyonlarla doyasıya eğlenmelerinin sağlandığını belirten Küçük, şöyle konuştu:

'Tur güzergahında konuklar caretta carettalar, yunuslar, değişik türde balıkları, ara sıra da olsa Akdeniz fokları görme imkanı bulabilirler. İçel ve Taşucu turizmine katkıda bulunmak, Akdeniz'in gizli kalmış koylarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bölge turizminin tanıtımına ekonomik yat turlarıyla katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tatilcilerin yat turlarına gösterdiği ilgi her yıl artıyor. Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçiriyorlar, tüm streslerini atıyorlar.''

Kaynak: AA